Η Apple αγοράζει το τμήμα modem της Intel για 1 δισεκατομμύριο δολάρια, είναι επίσημο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Apple ανακοινώνει επίσημα την εξαγορά του τμήματος μόντεμ της Intel για το ποσό ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η συναλλαγή θα πρέπει να ολοκληρωθεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Στη συνέχεια, η εταιρεία Cupertino θα μπορεί να βασίζεται στις ομάδες του ιδρυτή, τις πνευματικές της ιδιότητες και τον εξοπλισμό της για να αναπτύξει τα δικά της modem 5G.

Σας αναφέραμε πριν από λίγες μέρες ότι η Apple επρόκειτο να αγοράσει το τμήμα μόντεμ της Intel, είναι πλέον επίσημο. Η εταιρεία Cupertino εξέδωσε δήλωση για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες. «Η Apple και η Intel έχουν υπογράψει συμφωνία για την εξαγορά του μεγαλύτερου μέρους της επιχείρησης smartphone μόντεμ της Intel από την Apple. Περίπου 2.200 εργαζόμενοι της Intel θα ενταχθούν στην Apple, μαζί με πνευματική ιδιοκτησία, εξοπλισμό και μισθώσεις », μας είπαν. Ποσό της πράξης: ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Θα πρέπει να οριστικοποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2019 αφού οι δύο ομάδες λάβουν τις απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες αρχές.

Η Apple θα δημιουργήσει τα δικά της μόντεμ 5G χάρη στις ομάδες της Intel

“Αυτή η συμφωνία μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη τεχνολογιών για το δίκτυο 5G διατηρώντας παράλληλα τις τεχνολογίες πνευματικής ιδιοκτησίας και τις βασικές τεχνολογίες μόντεμ που δημιουργήθηκαν από την ομάδα μας.”, αντέδρασε ο Bob Swan, Διευθύνων Σύμβουλος της Intel. «Σεβόμαστε την Apple εδώ και πολύ καιρό και πιστεύουμε ότι παρέχουν το κατάλληλο περιβάλλον για αυτήν την ταλαντούχα ομάδα. […] Ανυπομονούμε να βάλουμε όλες τις προσπάθειές μας στο 5G [pour les] ανάγκες των διεθνών πελατών μας, ιδίως των χειριστών, των κατασκευαστών εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών και των παρόχων υπηρεσιών cloud », αυτός προσθέτει.

Διαβάστε επίσης: 5G: Η Apple θέλει να αγοράσει μέρος της Intel για να δημιουργήσει τα δικά της μόντεμ

Η Intel είχε ανακοινώσει ότι δεν θα παράγει τσιπ 5G για smartphone μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ της Apple και της Qualcomm, η οποία τελικά κατάφερε να βρει κοινό έδαφος τον Απρίλιο του 2019. Οι ομάδες της θα αναπτύξουν τελικά τέτοιες λύσεις καλά, αλλά κάτω από τη σημαία της Apple. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να περιμένουμε από την εταιρεία Cupertino να εξοπλίσει το iPhone της με οικιακά μόντεμ για αρκετά χρόνια. Εν τω μεταξύ, η μάρκα μήλων θα πρέπει να βασίζεται στα στοιχεία της Qualcomm.