Η Apple έχει πρόσβαση σε φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στο iCloud για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Με την ευκαιρία της CES στο Λας Βέγκας, η Apple επιβεβαίωσε ότι έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες στην online υπηρεσία αποθήκευσης. Ο στόχος είναι να ανιχνευθούν εικόνες που σχετίζονται με τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών. Για να το κάνει αυτό, χρησιμοποιεί λογισμικό σύγκρισης εικόνων. Εάν οι φωτογραφίες ενός πελάτη είναι θετικές, ο λογαριασμός είναι κλειστός. Αυτή η διαδικασία ακολουθεί τις πρόσφατες αλλαγές στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του iCloud.

Η Apple έχει πρόσβαση σε φωτογραφίες των πελατών της που είναι αποθηκευμένες στο iCloud. Αυτή η αποκάλυψη, το οφείλουμε Jane Horvath, Διευθυντής απορρήτου της Apple. Ο τελευταίος συμμετείχε σε ένα συνέδριο που διοργανώθηκε στο Λας Βέγκας, με την ευκαιρία της CES που πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα. Βλέπουμε ήδη τους επικριτές της εταιρείας Cupertino να είναι αγανακτισμένοι, επειδή η τελευταία έχει παίξει συχνά τον λευκό ιππότη στις περιπτώσεις ασφάλειας δεδομένων και εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων, είτε εναντίον της Google είτε του Facebook, για παράδειγμα.

Διαβάστε επίσης: Η συσκότιση του Facebook αποκαλύπτει πώς το κοινωνικό δίκτυο ερμηνεύει τις φωτογραφίες μας

Αλλά για μια φορά, ας μετριάσουμε την κρίση μας. Επειδή, επίσημα, είναι για καλό σκοπό. Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν προσωπικές φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στους διακομιστές τους για να εκπαιδεύσουν την τεχνητή νοημοσύνη, η Apple έχει πρόσβαση σε φωτογραφίες για να εντοπίσει παράνομες χρήσεις. Και πιο συγκεκριμένα για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας.

Συστηματική ανίχνευση σε όλες τις φωτογραφίες

Τεχνικά, η Apple σαρώνει όλες τις φωτογραφίες που μεταδίδονται στους διακομιστές της και εντοπίζει εκείνες που σχετίζονται με τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών. Η διαδικασία πραγματοποιείται με λογισμικό που δεν έχει εντοπίσει η εταιρεία, αλλά μοιάζει με PhotoDNA. Το τελευταίο χρησιμοποιείται από Facebook, Twitter και Google. Το χρησιμοποιούν για να εντοπίσουν φωτογραφίες που δείχνουν ομοιότητες. Αλλά όχι απαραίτητα για τον ίδιο σκοπό.

Διαβάστε επίσης: Το WhatsApp φιλοξενεί τεράστιο όγκο παιδικής πορνογραφίας

Η πρόσβαση σε φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στο iCloud ως μέρος της καταπολέμησης της παιδικής πορνογραφίας αποτέλεσε αντικείμενο α ενημέρωση των όρων χρήσης κατά τη διάρκεια του έτους 2019. Μια ενημέρωση που πλαισιώνει ρητά την πρόσβαση σε προσωπικές φωτογραφίες για αυτήν τη χρήση. Σε αυτές τις νέες συνθήκες, εξηγείται ότι απαγορεύεται η χρήση περιεχομένου που σχετίζεται με τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών. Εάν εντοπιστούν φωτογραφίες, ο σχετικός λογαριασμός Apple κλείνει αμέσως. Η Apple δεν διευκρινίζει εάν διαβιβάζει πληροφορίες στις αρχές.

Πηγή: The Telegraph