Η AMD παρουσιάζει τερατώδη CPU: Ryzen Threadripper 3990X με 64 πυρήνες και 128 νήματα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η AMD παρουσιάζει μια τερατώδη CPU: το Ryzen Threadripper 3990X. Στο πρόγραμμα 64 πυρήνες, 128 νήματα και μια βασική συχνότητα 2,9 GHz που μπορεί να ενισχυθεί έως και 4,3 GHz! Το καλύτερο από όλα, το όλο πράγμα πωλείται για 3.990 $. Αυτό είναι 4.400 $ λιγότερο από τον επεξεργαστή Intel Xeon 28 πυρήνων που τροφοδοτεί το Mac Pro.

Πίστωση: AMD

Τι CES για AMD! Μετά την αποκάλυψη των Ryzen 4000 CPUs χαραγμένων σε 7nm για φορητούς υπολογιστές, ο ιδρυτής βάζει το τελευταίο χτύπημα στον ανταγωνισμό (ποιος είπε την Intel;) Παρουσιάζοντας μια τερατώδη νέα CPU: Ryzen Threadripper 3990Χ. Σύμφωνα με το εμπορικό σήμα, είναι ο ” ο πρώτος επεξεργαστής επιτραπέζιου υπολογιστή 64 πυρήνων στον κόσμο ».

Με 64 πυρήνες, 128 νήματα, μνήμη cache 288MB και TDP (θερμική σχεδιαστική ισχύς) 280 Watt, η AMD υπόσχεται με αυτό το Ryzen Threadripper ” άνευ προηγουμένου υπολογιστική απόδοση για επεξεργαστή μίας υποδοχής σε πλατφόρμα επιτραπέζιου υπολογιστή ». Αυτή η CPU σχεδιάστηκε πάνω απ ‘όλα για απαιτητικούς παίκτες και για επαγγελματίες στη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, ειδικά σε 3D animation.

Διαβάστε επίσης: AMD σε κορυφαία μορφή – το μερίδιο αγοράς του υπολογιστή είναι 40%!

Μία CPU για να τα κυβερνά όλα

Σύμφωνα με τον ιδρυτή, αυτό το νέο Threadripper 3990X θάβει τον προκάτοχό του το 3970X στον τομέα του Ray Tracing, με την απόδοση να αυξάνεται κατά 51%. Επιπλέον, η AMD έβαλε το Threadripper 3990X στον πάγκο δοκιμών του διάσημου λογισμικού CineBench. Αποτέλεσμα, ένα σκορ ” ιστορικό 25399 πόντων για έναν απλό επεξεργαστή τσέπης ».

Το Threadripper πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 7 Φεβρουαρίου 2020 και θα έχει τιμή 3.990 $. Αυτό είναι 4.400 $ λιγότερο από τον επεξεργαστή Intel Xeon 28 πυρήνων που τροφοδοτεί το Mac Pro της Apple! Η CPU της AMD είναι φθηνότερη, ισχυρότερη και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Θα είχε η εταιρεία Cupertino να ποντάρει σε λάθος άλογο επιλέγοντας το Xeons; Τέλος πάντων, ο ιδρυτής είναι περισσότερο από σίγουρος για το επόμενο έτος.

Ξεκινάμε το 2020 με ένα χτύπημα! Οι εξαιρετικά λεπτοί και οι χρήστες φορητών υπολογιστών τυχερών παιχνιδιών θα απολαύσουν ασυναγώνιστα επίπεδα απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων των γραφικών, καθώς και βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας χάρη στους νέους επεξεργαστές κινητών AMD », Ο Saied Moshkelani λέει, ανώτερος αντιπρόεδρος γενικός διευθυντής για AMD Client Compute.

Πηγή: AMD