Η AMD ξεπερνά τη Nvidia στις πωλήσεις GPU για πρώτη φορά σε 5 χρόνια

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 2 Σεπτεμβρίου 2019 στις 7 ώρες και 42 λεπτά

Η AMD πούλησε περισσότερες GPU από τη Nvidia το δεύτερο τρίμηνο του 2019, μια πρώτη από το 2014. Έτσι, η εταιρεία επωφελείται από την καλή δυναμική στα δύο μέτωπα πολέμου της, που είναι η αγορά CPU και GPU, ασκώντας πίεση και στα δύο στην Intel και τη Nvidia.

Η AMD είναι σε καλή κατάσταση για αρκετούς μήνες. Οι επεξεργαστές Ryzen 3000 που είναι χαραγμένοι σε 7 nm επιβεβαιώνουν αυτήν την ανακάλυψη της κόκκινης ομάδας που εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να ανακτήσει το χρώμα στην αγορά GPU. Σύμφωνα με στοιχεία της Jon Peddie Research, η εταιρεία σημειώνει υψηλότερες πωλήσεις από τη Nvidia για πρώτη φορά από το 2014.

AMD: Πώληση περισσότερων GPU από τη Nvidia το δεύτερο τρίμηνο του 2019

Η AMD αύξησε τις πωλήσεις της κατά 9,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αλλά και κατά 2,4% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2018 εν μέσω επιβράδυνσης της αγοράς. ο οι συνολικές παραδόσεις έχουν πράγματι μειωθεί κατά 10% σε ένα έτος. Τα αντίστοιχα μερίδια αγοράς της AMD και της Nvidia ήταν 17,2% και 16%, κάτι που είναι ακόμη ένα σημείο για την AMD. Είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι ο ιδρυτής έχει επωφεληθεί κυρίως από τον πολλαπλασιασμό των παραδόσεων φορητών υπολογιστών Ryzen με μια ενσωματωμένη Vega GPU.

Το χάσμα παραμένει εύθραυστο, αλλά θα μπορούσε να ενισχυθεί τους επόμενους μήνες με την άφιξη των Navi GPUs χαραγμένων στα 7 nm τόσο στην αγορά φορητών υπολογιστών όσο και στην επιφάνεια εργασίας. Η AMD ετοιμάζει μοντέλα αρχικού επιπέδου που θα αντικαταστήσουν τα δημοφιλή GPU της σειράς Polaris Radeon RX 500 με την υπόσχεση για ανώτερη σχέση ποιότητας / τιμής.

Ως υπενθύμιση, η μάρκα προσφέρει ήδη Navi GPUs στην κατηγορία μεσαίου εύρους με τα Radeon RX 5700s από τον Ιούλιο του 2019. Επιβεβαίωσε επίσης την άφιξη των καρτών γραφικών Navi υψηλών προδιαγραφών μέχρι το επόμενο έτος, νέες δυνατότητες που θα βοηθήσει στην ενίσχυση του πιστωτικού της κεφαλαίου.