Η AMD ετοιμάζει κάρτες γραφικών Navi για λιγότερα από 200 € χαραγμένα σε 7 nm

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η AMD ετοιμάζεται να ανανεώσει ολόκληρη τη γκάμα των καρτών γραφικών αναβαθμίζοντας τις σε χαρακτική στα 7 nm. Το επίπεδο εισόδου δεν θα ξεφύγει από αυτόν τον επανασχεδιασμό. Οι νέες κάρτες γραφικών που βασίζονται στην GPU Navi 14 με την αρχιτεκτονική RDNA 7nm μόλις διέρρευσαν στο Compubench.

Αφού κέρδισε το στοίχημά του στην αγορά επεξεργαστών με την 3η γενιά Ryzen, η AMD επιτίθεται τώρα στη Nvidia. Οι πρώτες κάρτες γραφικών Navi με χαρακτική 7nm έκανε το ντεμπούτο τους στην αγορά. Ο ιδρυτής ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου το μεσαίο εύρος Radeon RX 5700 και 5700 XT που ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο. Επιβεβαίωσε επίσης την ανάπτυξη νέων high-end καρτών γραφικών Navi, σε αυτήν την περίπτωση το Σειρά Radeon RX 5800 και 5900 που θα τρίβει τους ώμους με GeForce RTX 2080 Super και RTX 2080 Ti. Τι γίνεται με το επίπεδο εισόδου;

Σύντομα, κάρτες γραφικών AMD με λιγότερα από 200 ευρώ χαραγμένα σε 7 nm

Η AMD θα λανσάρει νέες κάρτες γραφικών που θα τοποθετηθούν στο τμήμα εισόδου, το αστέρι του οποίου υπήρξε εδώ και πολύ καιρό Radeon RX 570 υπό την αρχιτεκτονική Polaris 20 σε 14 nm. Οι νέες κάρτες λέγεται ότι αποδίδουν καλύτερα για το ίδιο εύρος τιμών. Η AMD θέλει να προσφέρει καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής εστιάζοντας στη βελτίωση της απόδοσης των καρτών γραφικών για κάθε δολάριο που ξοδεύεται.

Η κύρια αναφορά που έκανε την εμφάνισή της στο Compubench προσφέρει 24 υπολογιστικές μονάδες, για συνολικά 1536 επεξεργαστές ροής με ρυθμό 64 ανά μονάδα. Αυτή η αναφορά έχει το αναγνωριστικό “AMD 7340: CF” και συνοδεύεται από ένα κωδικό όνομα GFX1012 που αντιστοιχεί στο εσωτερικό όνομα του GPU Navi 14. Αυτό το τσιπ έχει ρολόι στα 1,9 GHz για 3 GB VRAM. Δύο άλλες αναφορές που αναφέρονται περιλαμβάνουν ειδική μνήμη βίντεο 4 GB και 8 GB αντίστοιχα, κάτι που δείχνει ότι η AMD προετοιμάζει τουλάχιστον τρεις νέες κάρτες γραφικών σε επίπεδο εισόδου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο WCCFTech, αυτές οι κάρτες αναμένεται να κοστίσουν μεταξύ $ 150 και $ 200, κάτι που σημαίνει 130 και 180 ευρώ. Προς το παρόν, δεν έχουμε καμία ένδειξη για την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Πηγή: WCCFTech