Η Amazon Music διατίθεται δωρεάν σε Android, iPhone και Fire TV, μειώσεις αποθεμάτων Spotify

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Amazon μόλις κυκλοφόρησε μια προσφορά Amazon Music που υποστηρίζεται από διαφημίσεις σε λίγες χώρες τη Δευτέρα – παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση στην πλατφόρμα ροής. Ωστόσο, η προσφορά περιορίζεται στην ανάγνωση λιστών αναπαραγωγής και ραδιοφώνου. Η ανακοίνωση προκάλεσε τις αμφιβολίες των επενδυτών γύρω από το Spotify, ωστόσο ο ηγέτης της αγοράς, του οποίου το μερίδιο μειώθηκε κατά 5% μετά το πέρας.

Μουσική Amazon μόλις κυκλοφόρησε μια δωρεάν προσφορά υποστηριζόμενη από διαφημίσεις στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία για χρήστες χωρίς συνδρομή Prime ή Amazon Music Unlimited. Αυτή η δωρεάν προσφορά είναι παρόμοια με το Spotify Free: είναι γεμάτη περιορισμούς, όπως το γεγονός ότι είναι αδύνατο να επιλέξετε ένα τραγούδι ξεχωριστά, καθώς η ακρόαση περιορίζεται σε λίστες αναπαραγωγής και «ραδιόφωνα» γύρω από καλλιτέχνες και είδη.

Οι χρήστες που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραγούδια μέσω της δωρεάν συνδρομής έχουν ένα μήνυμα που τους παροτρύνει να πραγματοποιήσουν αναβάθμιση σε Amazon Music Unlimited, την πληρωμένη έκδοση της υπηρεσίας. Η δωρεάν προσφορά Amazon Music ήταν στην πραγματικότητα ήδη διαθέσιμη για κάποιο χρονικό διάστημα σε ηχεία Amazon Alexa στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό, το μόνο που πρέπει να κάνετε τώρα είναι να διαβάσετε την εφαρμογή Amazon Music σε Android, iOS, Android ή Fire TV, στον ιστότοπο της πλατφόρμας – ή να το ζητήσετε απευθείας από το ηχείο Echo.

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει αυτή η συνδρομή στη Γαλλία, αλλά μπορούμε να στοιχηματίσουμε χωρίς υπερβολικό κίνδυνο να συμβεί τους επόμενους μήνες.

Η Μουσική Amazon μετατοπίζεται σε επιχειρηματικό μοντέλο Freemium

Αυτή η προσφορά συμπληρώνει τη συνδρομή Amazon Music Unlimited που προσφέρεται στα 9,99 € το μήνα και μετατρέπει το οικονομικό μοντέλο της υπηρεσίας σε μοντέλο Freemium, όπως ο ανταγωνιστής της και ο αριθμός 1 στην αγορά Spotify. Ο τρίτος σημαντικός παίκτης, η Apple Music είναι πλέον μία από τις λίγες πλατφόρμες συνεχούς ροής που δεν προσφέρουν ακόμη δωρεάν συνδρομή.

Διαβάστε επίσης: Μουσική ροή – Spotify, Deezer, YouTube Music, Amazon Music, η σύγκριση των καλύτερων υπηρεσιών

Η προοπτική ότι η Amazon επιτίθεται στο Spotify και στους 100+ εκατομμύρια συνδρομητές που πληρώνουν περισσότερο φαίνεται να πείσει τις αγορές σε κάθε περίπτωση. Μετά την ανακοίνωση, η δράση του συγκροτήματος Amazon, του οποίου το μουσικό κλάδο είναι μόνο ένα πολύ μικρό μέρος, ανέβηκε 0,5%, ενώ το Spotify μειώθηκε κατά 5%.

Πηγή: Ποικιλία