Η Amazon France θα μεταβιβάσει τον φόρο Gafa στους πωλητές του Marketplace

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 2 Αυγ 2019 στις 9 ώρες 08 λεπτά

Η Amazon France δεν θα πληρώσει τον φόρο Γκάφα. Η γαλλική θυγατρική του ομίλου βρήκε πράγματι έναν τρόπο να την παρακάμψει μεταφέροντας το φορτίο στους πωλητές του Marketplace. Οι προμήθειες που τους επιβάλλονται πράγματι θα αυξηθούν για να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπο του φόρου στο Amazon.

Η Εθνοσυνέλευση και η Γερουσία συμφώνησαν για τον φόρο Γκάφα που εγκρίθηκε οριστικά στις 11 Ιουλίου. Οι ψηφιακοί γίγαντες με κύκλο εργασιών άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ διεθνώς και πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία θα υπόκεινται σε φόρο 3%. Αυτό προκαλεί πολλές αντιδράσεις και ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε γρήγορα αντίποινα.

Amazon France: Οι πωλητές του Marketplace θα πληρώσουν τον φόρο Gafa

Οι εταιρείες που στοχεύουν σε αυτόν τον φόρο τον έχουν καταδικάσει για μήνες, η Amazon είναι η πρώτη. Για να το αποφύγει, δεν βρήκε άλλο τρόπο παρά να το χρεώσει σε επιχειρήσεις και μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της για να πουλήσουν τα προϊόντα τους. “Αυτός ο φόρος στοχεύει άμεσα τις υπηρεσίες της” αγοράς “ που διαθέτουμε στις εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τις μεταβιβάσουμε » Η Amazon France επιβεβαίωσε στο AFP.

Οι πωλητές της αγοράς έχουν ήδη αρχίσει να ενημερώνονται και πολλοί παραπονούνται για αυτό στα κοινωνικά δίκτυα. Συγκεκριμένα, η Amazon France τους ανακοίνωσε την αύξηση των προμηθειών της κατά μερικά δέκατα του ποσοστού. Αναρωτιέται κανείς ποιος θα πληρώσει τελικά το λογαριασμό, επειδή οι πωλητές θα μπορούσαν εξίσου εύκολα να μεταβιβάσουν το φόρο στην τιμή των προϊόντων τους γνωρίζοντας ότι η Amazon δεν τους απαιτεί πλέον να διατηρούν τις τιμές χαμηλότερες σε σύγκριση με άλλες πλατφόρμες. Στο τέλος της ημέρας, ο καταναλωτής μπορεί να είναι η γαλοπούλα γέμισης.