Η Amazon πωλεί παλιό φαγητό για 2 χρόνια στον ιστότοπό της

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Amazon πωλεί πολλά παλιά τρόφιμα στον ιστότοπο του ηλεκτρονικού εμπορίου, σύμφωνα με έρευνα του CNBC. Πολλοί πωλητές τρίτων μερών εμπορεύονται πράγματι brownies, μητρικό γάλα ή μπισκότα που έχουν περάσει την ημερομηνία λήξης τους για αρκετούς μήνες ή χρόνια χωρίς να το γνωρίζουν. Η εταιρεία του Jeff Bezos ισχυρίζεται ότι κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να εντοπίσει προϊόντα που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας στο CNBC, υπάρχουν πολλά προϊόντα των οποίων η ημερομηνία λήξης έχει ήδη περάσει στο Amazon. Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από την 3:00 μ.μ., μια εταιρεία ανάλυσης, το 40% των πωλητών τροφίμων είναι ο στόχος περισσότερων από πέντε καταγγελιών σχετικά με τη φρεσκάδα των τροφίμων τους.

Διαβάστε επίσης: Amazon για να δωρίσετε αδιάθετα αντικείμενα για να αποφύγετε σπατάλη

Amazon: πωλητές τρίτων πωλούν τρόφιμα που έχουν λήξει για 2 χρόνια

Μεταξύ των προϊόντων που έχουν λήξει καρφιτσώθηκε στην έρευνα, βρίσκουμε Τσάντες τσαγιού μάρκας Teavana. Η εταιρεία που παράγει τα φακελάκια, ωστόσο, έκλεισε το 2017. Σύμφωνα με μαρτυρίες που συλλέχθηκαν από το CNBC, το τσάι που παρασκευάστηκε ήταν απλώς αναπόφευκτο λόγω της έντονης χημικής οσμής.

Η Amazon ανέβηκε γρήγορα για να καθησυχάσει τους καταναλωτές. Ένας εκπρόσωπος το θυμάται αυτό Όλα τα προϊόντα που προσφέρονται προς πώληση στον ιστότοπό του πρέπει να συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανονισμούς της Amazon. Ο διαδικτυακός γίγαντας πωλήσεων ζητά από τους πωλητές να εγγυηθούν ότι κάθε προϊόν δεν θα λήξει για 90 ημέρες. Κατά την καταχώριση, οι τρίτοι πωλητές πρέπει πράγματι να παρέχουν ημερομηνία λήξης στην Amazon.

Όπως επισημαίνει ο Thomas Gremillion, διευθυντής της Ομοσπονδίας Καταναλωτών της Αμερικής, η πολιτική αυτή σαφώς δεν είναι αποτελεσματική. “Ορισμένοι πωλητές θα μπορούσαν να πάρουν την επιχειρηματική απόφαση να πουλήσουν προϊόντα που έχουν λήξει και να επιτρέψουν στην Amazon να αναχαιτίσει ορισμένα από αυτά” εξηγεί ο Thomas Gremillion. Από την πλευρά της, η εταιρεία Jeff Bezos διασφαλίζει ότι αυτές είναι μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις. Σύμφωνα με την ομάδα, δεν υπάρχει ανάγκη απαγόρευσης των εμπλεκόμενων πωλητών τρίτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεχωρίζουν τα προϊόντα που προσφέρονται από τρίτους πωλητές. Τον περασμένο Αύγουστο, μια μεγάλη έρευνα της Wall Street Journal αποκάλυψε την παρουσία 4.152 παράνομων και επικίνδυνων προϊόντων στον ιστότοπο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε επίσης να βρείτε πλαστά στο Amazon. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό προϊόντων που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της, ιδίως μέσω προγραμμάτων επαλήθευσης με αλγόριθμους. Έχετε αγοράσει ποτέ ένα προϊόν που έχει λήξει από την Amazon; Μπορέσατε να λάβετε επιστροφή χρημάτων; Περιμένουμε την κατάθεσή σας στα σχόλια.

Πηγή: CNBC