Η Amazon πωλεί πάνω από 4.000 επικίνδυνα και παράνομα προϊόντα στον ιστότοπό της

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Amazon πωλεί χιλιάδες παράνομα ή επικίνδυνα προϊόντα στον ιστότοπό της, σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal. Τα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι έχουν παρατηρήσει πολλά προϊόντα που παραβιάζουν τους κανονισμούς των ΗΠΑ στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαδικτυακός γίγαντας λιανικής δεν μπορεί να ελέγξει τα είδη που προσφέρονται από τους πολλούς τρίτους πωλητές. Η εταιρεία του Jeff Bezos δημοσίευσε γρήγορα μια δήλωση για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 23 Μαΐου, η Wall Street Journal κατηγορεί την Amazon ότι προσφέρει χιλιάδες προϊόντα που είναι επικίνδυνα ή δεν συμμορφώνονται με τους ισχύοντες κανονισμούς στην αγορά των ΗΠΑ. Μέχρι 4.152 παράνομα προϊόντα βρέθηκαν στον ιστότοπο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Μερικές φορές μπορείτε ακόμη και να βρείτε ψεύτικα στο Amazon.

Η Amazon πωλεί χιλιάδες παράνομα προϊόντα στην πλατφόρμα της, αποκαλύπτει έρευνα

Μεταξύ των προϊόντων που ξεχωρίζουν είναι τα διαδοχικά ηλεκτρονικά αντικείμενα που βλάπτουν τα παιδιά, φάρμακα που δεν αναγνωρίζονται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), προϊόντα που υπερβαίνουν τα επίπεδα μολύβδου ή καδμίου και σωρούς μη εγκεκριμένων αντικειμένων. υποχωρητικός. Η Wall Street Journal αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού που πέθανε σε ατύχημα με μοτοσικλέτα λόγω προστατευτικού κράνους που δεν συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς. Μερικές φορές αυτά τα προϊόντα κληρονομούν η αναφορά “Amazon Choice”, υποτίθεται ότι εγγυάται την ποιότητα των αντικειμένων που πωλούνται.

Διαβάστε επίσης: Amazon για να δωρίσετε αδιάθετα αντικείμενα για να αποφύγετε σπατάλη

Ενώ η Amazon προφανώς δεν ευθύνεται για τους πωλητές που αναφέρονται στον ιστότοπό της, πρέπει να διασφαλίσει τη συμμόρφωση των προσφερόμενων προϊόντων, αποφάσισε δικαστήριο των ΗΠΑ. Έχοντας αυτό υπόψη, ο διαδικτυακός γίγαντας πωλήσεων ερευνά ενεργά τα προϊόντα που δημοσιεύονται στο κατάστημά του. “Το 2018, επενδύσαμε πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια για να προστατεύσουμε το κατάστημά μας και τους πελάτες μας και για να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που προσφέρονται είναι ασφαλή, συμβατά και γνήσια” Η Amazon μας διαβεβαιώνει. Η εταιρεία δηλώνει επίσης ότι έχουν τεθεί σε εφαρμογή προγράμματα επαλήθευσης. ” Τα εργαλεία μας αναλύουν εκατοντάδες εκατομμύρια προϊόντα ανά λεπτό » η ομάδα υπόσχεται. Έχετε αγοράσει κατά λάθος ένα προϊόν που δεν συμμορφώνεται από την Amazon; Περιμένουμε την κατάθεσή σας στα σχόλια.

Πηγή: The Wall Street Journal