Η Amazon προσφέρει χρήματα σε συνδρομητές Prime που συμφωνούν να παρακολουθούνται

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 22 Ιουνίου 2020 στις 10 ώρες και 31 λεπτά

Η Amazon προσφέρει 10 δολάρια σε χρήστες του Διαδικτύου που συμφωνούν να παρακολουθούνται στο Διαδίκτυο. Στο πλαίσιο της Prime Day 2019, ο διαδικτυακός γίγαντας πωλήσεων προσφέρει πράγματι στους Prime συνδρομητές να εγκαταστήσουν την επέκταση Amazon Assistant έναντι αμοιβής. Εκτός από τη σύγκριση των τιμών που προσφέρονται στο Amazon με εκείνες άλλων επιχειρήσεων, η επέκταση συλλέγει δεδομένα από τους συμμετέχοντες.

Με την ευκαιρία της Prime Day 2019, η Amazon προσφέρει στους Αμερικανούς χρήστες Διαδικτύου ανταλλάξτε το απόρρητο των δεδομένων τους για το ποσό των 10 δολαρίων (για να ξοδέψετε στον ιστότοπο), αναφέρετε τους συναδέλφους μας από το Reuters. Για να επωφεληθείτε από την προσφορά, πρέπει να είστε συνδρομητής του Amazon Prime, να διαμένετε στις Ηνωμένες Πολιτείες και να εγκαταστήσετε την επέκταση του Βοηθού Amazon.

Η Amazon προσφέρει 10 $ σε συνδρομητές Prime για τα δεδομένα τους

Ήδη διαθέσιμο για αρκετά χρόνια (χωρίς πληρωμή ανά προβολή) σε Chrome, Safari ή Firefox, η επέκταση σάς επιτρέπει πρώτα να κάνετε αναζήτηση στο Amazon απευθείας από τη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης ιστού. Δεν είναι μόνο αυτό. Ο βοηθός πηγαίνει επίσης συγκρίνετε την τιμή κάθε αντικειμένου που βλέπετε στο διαδίκτυο σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου με την τιμή που εμφανίζεται στο Amazon. Η τιμή που αναφέρεται στο Amazon θα εμφανιστεί αυτόματα σε ένα μικρό παράθυρο.

Για να λειτουργήσει, ο βοηθός πρέπει να έχει πρόσβαση στη δραστηριότητα ιστού χρήστη, συμπεριλαμβανομένων συνδέσμων υπερκειμένου και του περιεχομένου των σελίδων που επισκέπτονται. Κατά τη διαδικασία, η επέκταση ισχύει “Γενικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησής σας και το λειτουργικό σας σύστημα”. “Δεν συνδέουμε αυτές τις πληροφορίες με τον λογαριασμό σας στο Amazon, παρά μόνο όταν αλληλεπιδράτε με το Amazon Assistant Η Amazon λέει στον ιστότοπό της. Ως εκ τούτου, η εταιρεία μπορεί να σχεδιάσει ένα αρκετά ολοκληρωμένο πορτρέτο ρομπότ των πελατών της.

Διαβάστε επίσης: Amazon Echo – οι υπάλληλοι κατασκοπεύουν τη διεύθυνσή σας όταν μιλάτε στην Alexa

Χάρη στο εργαλείο, η εταιρεία του Jeff Bezos διασφαλίζει ότι μπορεί να βελτιώσει την προσφορά της και τα προϊόντα που προσφέρονται ως προτεραιότητα στους πελάτες στον ιστότοπό της. Δεν προκαλεί έκπληξη, επομένως, τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για ναβελτιώστε τη στόχευση διαφημίσεων. Ωστόσο, η Amazon αφήνει την επιλογή στους χρήστες της επέκτασης να καθορίσουν ποια δεδομένα μπορούν να συλλεχθούν. Επί του παρόντος, το Amazon Assistant έχει ήδη εγκατασταθεί σε 7 εκατομμύρια υπολογιστές μέσω του Google Chrome και του Mozilla Firefox.

“Η εμπιστοσύνη των πελατών είναι υψίστης σημασίας για την Amazon και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητο των δεδομένων” διαβεβαιώνει έναν εκπρόσωπο του Amazon που πήρε συνέντευξη από το Reuters. Η εταιρεία δηλώνει ότι η συλλογή δεδομένων περιορίζεται σε διαδικτυακούς ιστότοπους αγορών για τους οποίους είναι διαθέσιμες οι συστάσεις του Βοηθού Amazon. Ως εκ τούτου, η Amazon δεν θα συλλέξει δεδομένα σχετικά με κοινωνικά δίκτυα, για παράδειγμα.

Ως υπενθύμιση, η Amazon δεν είναι η μόνη που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους προσφορές. Στις αρχές του έτους, το Facebook πλήρωνε μερικούς χρήστες 20 $ το μήνα για να εγκαταστήσουν το Facebook Research, μια εφαρμογή ικανή να συλλαμβάνει δεδομένα από ένα smartphone. Ίδια ιστορία με την Google μέσω του προγράμματος προγραμματιστών επιχειρήσεων της Apple. Οι δύο εταιρείες έκτοτε έκλεισαν το πρόγραμμά τους.

Πηγή: Reuters