Η Amazon παρακολουθεί βίντεο από κάμερες παρακολούθησης Cloud Cam χωρίς να το γνωρίζουν οι χρήστες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Amazon αναλύει τις ηχογραφήσεις από τις κάμερες CCTV Cloud Cam χωρίς να το γνωρίζουν οι χρήστες. Οι ομάδες είναι αφιερωμένες σε αυτό το έργο στη Ρουμανία και την Ινδία. Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η αναγνώριση της τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά η πρακτική εγείρει νέες ερωτήσεις σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Phonandroid

Η Amazon πιάστηκε για άλλη μια φορά από μια έρευνα του Bloomberg: δεκάδες υπάλληλοι που εδρεύουν στην Ινδία και τη Ρουμανία παρακολουθούν βίντεο ηχογράφησης από κάμερες CCTV Cloud Cam – πουλήθηκαν από την Amazon στις Ηνωμένες Πολιτείες και σύντομα σε άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Ο στόχος αυτής της συλλογής αποσπασμάτων βίντεο είναι εκ των προτέρων να μην κατασκοπεύει πραγματικά τους χρήστες, αλλά περισσότερο να εκπαιδεύει την τεχνητή νοημοσύνη για την καλύτερη αναγνώριση ανθρώπων, αντικειμένων, ζώων και διαφορετικών καταστάσεων.

Εκτός από τις εντολές Alexa, η Amazon αναλύει επίσης βίντεο από συνδεδεμένες κάμερες Cloud Cam.

Το Amazon Cloud Cams σάς επιτρέπει να παραμείνετε σε επαφή με το σπίτι σας δίνοντάς σας τη δυνατότητα να δείτε τι συμβαίνει στο σπίτι κατά τη ροή. Όχι μόνο: όπως τα κουδούνια κουδουνίσματος, μπορούν να σας στείλουν ειδοποίηση κίνησης ή εισβολής. Έξυπνες ειδοποιήσεις, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη: η γάτα σας, για παράδειγμα, δεν θα θεωρηθεί ποτέ εισβολέας. Ωστόσο, προφανώς αυτή η τεχνητή νοημοσύνη χρειάζεται εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης: Η Amazon θα μπορεί να εντοπίζει γεωγραφικά το smartphone σας, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της ή όχι

Και όπως σημειώνει το Bloomberg, τίποτα από τους όρους χρήσης του Cloud Cam και η σχετική υπηρεσία δηλώνει μόνο ότι η Amazon έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε τέτοιου είδους πρακτικές χωρίς τη γνώση των χρηστών. Η εφημερίδα προσθέτει ότι ορισμένοι εργολάβοι έχουν συναντήσει πολύ ιδιωτικά βίντεο κλιπ. Φυσικά, αυτή η νέα υπόθεση θυμίζει το σκάνδαλο της ανθρώπινης υποκλοπής στις συνομιλίες της Alexa: οι υπάλληλοι της εταιρείας αποκάλυψαν στη συνέχεια ότι είχαν συναντήσει συνομιλίες που ήταν συχνά οικείες ή ευαίσθητες, μερικές φορές με στοιχεία που επιτρέπουν στον χρήστη ή τη διεύθυνσή του να ταυτοποιηθεί.

Πηγή: Bloomberg