Η Amazon λανσάρει το πρώτο φορητό ηχείο Echo: μεταφέρετε την Alexa στο σπίτι!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Amazon μόλις ανέβασε το πέπλο στο Echo Input Portable, το πρώτο συνδεδεμένο ηχείο που μπορείτε να έχετε μαζί σας. Χάρη στην ενσωματωμένη μπαταρία του, ο βοηθός φωνής Alexa θα σας ακολουθήσει σε όλο το σπίτι σας. Δυστυχώς, το περίβλημα προορίζεται για την αγορά της Ινδίας.

Στις 4 Δεκεμβρίου, η Amazon δημοσίευσε στον Ινδικό ιστότοπό της το “Echo Input Portable Smart Speaker Edition », ένα συνδεδεμένο ηχείο εξοπλισμένο με ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Τα άλλα ηχεία της σειράς, το Echo Dot ή Sub, για παράδειγμα, δεν έχουν επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Ο διαδικτυακός γίγαντας πωλήσεων υπόσχεται έως 10 ώρες ακρόασης και 11 ώρες διάρκειας μπαταρίας σε κατάσταση αναμονής χάρη στον συσσωρευτή των 4.800 mAh. Επιπλέον, η Amazon διασφαλίζει ότι το υλικό της συσκευής είναι παρόμοιο με αυτό του Echo Input, του κυλίνδρου που σας επιτρέπει να προσθέσετε Alexa σε οποιοδήποτε ηχείο.

Για να δουλέψει, προφανώς η Alexa έχει χρειάζεστε σύνδεση WiFi. Για να επικοινωνήσετε με τον βοηθό, θα πρέπει επομένως να παραμείνετε περιορισμένοι εντός της περιμέτρου του δικτύου σας. Δυστυχώς, δεν είναι δυνατό να συνδέσετε το ηχείο σε ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4G. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να πάτε στο πάρκο με την Alexa ή να κάνετε πεζοπορία με τον βοηθό στην τσάντα σας.

Διαβάστε επίσης: Amazon Echo – Η Alexa μπορεί τώρα να εκφράσει συναισθήματα

Ωστόσο, “Θέλετε να μπορείτε να μεταφέρετε την Alexa μαζί σας από δωμάτιο σε δωμάτιο στο σπίτι σας”, Υπόσχεται η Amazon. Εφόσον το δίκτυο WiFi σας είναι αρκετά εκτεταμένο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον βοηθό στην άκρη της πισίνας ή στον κήπο σας κατά τη διάρκεια μπάρμπεκιου. “Η φορητότητα ήταν ένα από τα πιο απαιτούμενα χαρακτηριστικά στην Ινδία” Ο αντιπρόεδρος της Amazon για συσκευές Alexa, Miriam Daniel, εξηγεί στους συναδέλφους μας στο TechCrunch.

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν σχεδιάζει να εμπορεύεται το φορητό ηχείο σε άλλες ηπείρους. Στην Ινδία, το φορητό ηχείο Echo θα πωληθεί στην τιμή των 5.999 ρουπιών, ή περίπου 75 €, από τις 18 Δεκεμβρίου 2019. Τι πιστεύετε για αυτόν τον ομιλητή; Θα μπορούσατε να σπάσετε αν βγήκε στη Γαλλία; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: TechCrunch