Η Amazon κατηγορείται για τη μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας στη Γαλλία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο Mounir Mahjoubi, αναπληρωτής LREM και πρώην υπουργός Εξωτερικών υπεύθυνος για την ψηφιακή, μόλις δημοσίευσε μια μελέτη που στοχεύει απευθείας στο Amazon. Αποκαλύπτει λοιπόν ότι, για 1 δουλειά που δημιουργήθηκε από την Amazon, είναι στην πραγματικότητα 2,2 θέσεις εργασίας που κόβονται. Τα κύρια ενδιαφερόμενα είναι προφανώς τοπικά καταστήματα.

Ως το Μαύρη Παρασκευή και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, ο πυρετός του αγοραστή κερδίζει έδαφος και πολλοί ετοιμάζονται να ξοδέψουν το σύνολο ή μέρος της αμοιβής τους στον Ιστό. Σύμφωνα με την ομοσπονδία γαλλικών παικτών ηλεκτρονικού εμπορίου, οι Γάλλοι θα πρέπει να ξοδέψουν ακόμη και 20 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος. Από την άλλη πλευρά, μια από τις πρώτες πλατφόρμες διαδικτυακών πωλήσεων (αν όχι η πρώτη;) βρίσκεται στα αξιοθέατα του Mounir Mahjoubi, αναπληρωτή για το 19ο διαμέρισμα του Παρισιού. Παρά τις δαπάνες που πραγματοποίησαν οι Γάλλοι, Η Amazon θα καταστρέψει περισσότερες θέσεις εργασίας από ό, τι δημιουργεί η εταιρεία.

Δημιουργήθηκαν 1.800 μόνιμες συμβάσεις, αλλά μειώθηκαν περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας

Πολύ κυνικά με τίτλο “Amazon: προς το άπειρο και Pôle Emploi!” «, Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών που είναι υπεύθυνος για την ψηφιακή κατεύθυνση δείχνει το Amazon. Σύμφωνα με τη μελέτη της, η εταιρεία βρίσκεται πίσω από την εξαφάνιση αρκετών χιλιάδων θέσεων εργασίας στη Γαλλία, παρά τη δημιουργία 1.800 μόνιμων συμβάσεων από το 2018. Η Amazon πρόκειται επίσης να προσλάβει 9.000 έκτακτους εργαζομένους για τους εορτασμούς στο τέλος του έτους. ‘έτος. Ανεπαρκής, σύμφωνα με τον Mounir Mahjoubi, ο οποίος δηλώνει ότι «η Amazon καταστρέφει περισσότερες θέσεις εργασίας από ό, τι δημιουργεί. Με ισοδύναμο κύκλο εργασιών, οι αποθήκες της προσλαμβάνουν 2,2 φορές λιγότερους υπαλλήλους από τους παραδοσιακούς εμπόρους. Η δραστηριότητά τουλιανεμποριο, Είτε έξω από το Marketplace, έχει δυνητικά περικοπή 10.400 θέσεων εργασίας σε παντοπωλεία (Σε ισοδύναμο πλήρους απασχόλησης). Περιλαμβάνεται η αγορά, θα ήταν20.200 λιγότερες θέσεις εργασίας. “

Διαβάστε επίσης: Η Amazon εξηγεί γιατί πετάει τόνους νέων προϊόντων κάθε χρόνο

Στην ανάρτησή του που διατίθεται στο Medium.com, ο αναπληρωτής κατηγορεί την Amazon για τελικά εξαλείφει 7.900 θέσεις εργασίας στη Γαλλία, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις που δημιουργεί η εταιρεία. Επιτίθεται επίσης στον αμερικανικό γίγαντα, κατηγορώντας ότι αυτοματοποιεί όλες τις εργασίες. «Η χρονομετρημένη επανάληψη απλών και μηχανικών χειρονομιών, οι συλλέκτες παραγγελιών εξαντλούνται σωματικά και ψυχολογικά. Θεωρείται σήμερα ως ρομπότ, η Amazon θα αντικαταστήσει αύριο αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες με αυτόνομα μηχανήματα. Εκτός από αυτό, πρέπει να μάθετε περισσότερα για αυτό.Αυτό το σχέδιο δεν είναι αναπόφευκτο στο ηλεκτρονικό εμπόριοΜακριά από αυτό. Οι γαλλικές ΜΜΕ διαθέτουν επίσης διαδικτυακά καταστήματα. Και, πάνω απ ‘όλα, είναι πιο ανθρώπινοι », λέει στην ανάρτησή του.

Η μελέτη του Mounir Mahjoubi είναι διαθέσιμη εδώ.