Η Amazon και ο δακτύλιος μήνυσαν για «ανεπαρκή» προστασία πειρατείας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Amazon και η Ring εναντιώνονται από τον John Baker Orange. Αυτός ο Αμερικανός πολίτης επικρίνει τις δύο εταιρείες για το ότι δεν έχει εξασφαλίσει επαρκώς την κάμερά του από τους κινδύνους του hacking. Ένας χάκερ κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα και είχε συνομιλήσει με το κοριτσάκι του Τζον Μπέικερ Όραντζ ενώ έλειπε.

Πίστωση: Amazon Ring

Μια νέα καταγγελία στοχεύει την Amazon και την εταιρεία Ring, που ανήκει στον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι δύο εταιρείες μήνυσαν για παράλειψη παροχής προστασίας ” εύρωστος “ κατά της πειρατείας στα διάφορα συνδεδεμένα αντικείμενα που είναι αφιερωμένα στην επιτήρηση. Ο Αμερικανός πολίτης John Baker Orange είναι η αιτία αυτής της καταγγελίας.

Ο άντρας λέει στην κατάθεσή του ότι ένας χάκερ κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα της κάμερας Ring που ήταν εγκατεστημένη στο δωμάτιο των παιδιών του. Ο χάκερ ξεκίνησε ακόμη και μια συνομιλία με έναν από αυτούς, ενώ ο John Baker Orange ήταν απασχολημένος παίζοντας μπάσκετ με ένα από τα αγόρια του έξω από το σπίτι. Ο Ring είχε τότε απαντήσει στις καταγγελίες της JBO, ισχυριζόμενος ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι το σύστημα έχει παραβιαστεί.

Επιπλέον, ο Ring είχε προτείνει τότε ότι το σφάλμα θα μπορούσε επίσης να είναι από την πλευρά των χρηστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης που έχουν ήδη υποκλαπεί στο παρελθόν από hackers ή που δεν ενεργοποιούν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Μια απάντηση που θεωρείται σκανδαλώδης από την JBO που αποφάσισε να μηνύσει την Amazon και τον Ring για τους ακόλουθους λόγους: ” παραβίαση της σύμβασης, παραβίαση του απορρήτου, αμέλεια, άδικος εμπλουτισμός και παραβίαση του νόμου περί αθέμιτου ανταγωνισμού της Καλιφόρνια ».

Διαβάστε επίσης: Amazon Ring κουδούνι – ένα ελάττωμα σας επιτρέπει να χαράξετε το δίκτυό σας Wi-Fi

Αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων

Συνολικά, οι αξιώσεις αποζημίωσης που αξιώθηκαν από τα πολιτικά μέρη (η JBO δεν είναι το μόνο θύμα στην καταγγελία) υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια δολάρια. Η αγωγή κατατέθηκε την Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, στο Central District Court of California, και de facto γίνεται ομοσπονδιακή δίκη. Δεν γνωρίζουμε πότε θα διεξαχθεί η δίκη, αλλά αυτή η εξαιρετικά δημοσιευμένη υπόθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους κατασκευαστές συνδεδεμένων αντικειμένων αφιερωμένων στην παρακολούθηση και τον οικιακό αυτοματισμό γενικά να ενισχύσουν την ασφάλεια των συσκευών τους και να κάνουν το διπλό για παράδειγμα έλεγχος ταυτότητας

Ως υπενθύμιση, στις αρχές Δεκεμβρίου ένας χάκερ είχε επίσης καταφέρει να διεισδύσει στην κάμερα Ring μιας αμερικανικής οικογένειας. Είχε τρομοκρατήσει ένα μικρό κορίτσι μιλώντας σε αυτό μέσω του ηχείου της συσκευής. Το βίντεο παρακολούθησης έγινε viral στο Διαδίκτυο. Αυτή η υπόθεση είχε ήδη αμφισβητήσει σοβαρά την ικανότητα του Amazon και του Ring να προστατεύουν τον εξοπλισμό τους.

Πηγή: ψηφιακές τάσεις