Η Amazon θα δωρίσει αντικείμενα που δεν έχουν πωληθεί για να αποφευχθεί η σπατάλη

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Amazon λανσάρει ένα νέο πρόγραμμα του οποίου στόχος είναι να προσφέρει προϊόντα που δεν έχουν πωληθεί παρά να τα καταστρέψει. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει τα απόβλητα, τα οποία κάθε χρόνο απαλλάσσουν εκατομμύρια προϊόντα που δεν πωλούνται ή επιστρέφονται από τους πελάτες.

Η Amazon βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διαμάχης στις αρχές του έτους. Μια έκθεση M6 αποκάλυψε πώς εκατομμύρια προϊόντα καταστρέφονται κάθε χρόνο μόνο στη Γαλλία. Αυτή η έρευνα είχε παγκόσμια ηχώ, ειδικά επειδή αυτή η πρακτική αφορά προφανώς όλες τις χώρες στις οποίες η εταιρεία αποθηκεύει προϊόντα. Η Amazon είχε σπάσει μετά από μια εξήγηση που φάνηκε να κατηγορεί τρίτους πωλητές. Με το νέο του πρόγραμμα που ονομάζεται FBA (Fulfillment by Amazon), η εταιρεία προσφέρει στους μεταπωλητές τη δυνατότητα να προσφέρουν τα αδιάθετα αντικείμενα τους.

Η Amazon θέλει να κάνει δωρεές αντί να καταστρέφει εκατομμύρια προϊόντα κάθε χρόνο

Από όσα μάθαμε από τις εξηγήσεις της Amazon, η πλειονότητα των κατεστραμμένων προϊόντων προέρχεται από τρίτους πωλητές που αποθηκεύουν τα αντικείμενα τους στις αποθήκες της εταιρείας για λόγους logistics και βελτιστοποίησης του χρόνου παράδοσης. Ωστόσο, αυτός ο χώρος αποθήκευσης δεν είναι δωρεάν, καθώς ο χώρος ενοικιάζεται σε πωλητές. Μετά από μερικούς μήνες, Μερικές φορές προτιμούν να απαλλαγούν από τα αδιάθετα προϊόντα ή επέστρεψε από πελάτες αντί να συνεχίσει να τις αποθηκεύει άσκοπα.

Διαβάστε επίσης : Amazon – ένας πελάτης υπερασπίζεται 300.000 € επιστρέφοντας πακέτα γεμάτα άμμο

Με το νέο του πρόγραμμα, Η Amazon θέλει να τους προσφέρει την επιλογή να κάνουν δωρεά συστηματικά. Αυτή η επιλογή θα είναι επίσης η επιλογή που προσφέρεται από προεπιλογή από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Ωστόσο, οι μεταπωλητές που το επιθυμούν θα έχουν την ευελιξία να αποσυρθούν από το πρόγραμμα που θα προσφερθεί αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Amazon εξηγεί ότι σε συνεργασία με διάφορους συλλόγους και φιλανθρωπικά ιδρύματα θα είναι οι δικαιούχοι των δωρεών.