Η Amazon θα ήθελε να σας κάνει να πληρώσετε με τις φλέβες στα καταστήματα του Amazon Go

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Amazon μόλις υπέβαλε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αναγνώριση φλεβών – μια πολύ αξιόπιστη τεχνική βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας, χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του δικτύου παροχής αίματος σε κάθε άτομο. Η τεχνολογία φαίνεται να είναι ένας από τους τρόπους που διερευνήθηκαν για να επιτρέψουν στους πελάτες καταστημάτων χωρίς μετρητά του Amazon Go να πληρώνουν χωρίς τα smartphone τους.

Συντελεστές: Elina Krima μέσω Pexels

Φανταστείτε, στο εγγύς μέλλον: μπαίνετε σε ένα μίνι μάρκετ, χωρίς ταμειακή μηχανή, γεμίζετε την τσάντα σας και, στη συνέχεια, αφήνετε τις εγκαταστάσεις μέσω μιας στοάς. Χωρίς καν να βγάλετε τίποτα από την τσέπη σας, μεταφέρετε το χέρι σας πάνω από έναν αισθητήρα. Ένα πράσινο φως ανάβει και το στύλο ξεκλειδώνει που σας επιτρέπει να βγείτε από το κατάστημα. Αμέσως, το σύνολο εμφανίζεται στο smartphone σας. Αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ απαραίτητο στη συναλλαγή: θα μπορούσατε να έχετε πληρώσει ακόμη και με τις τσέπες σας εντελώς άδειες.

Αυτό το σενάριο φαίνεται να συνοψίζει το όραμα που παρουσιάζεται σε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Αμαζονίου, που εντοπίστηκε από την αμερικανική εφημερίδα USA Today. Το έγγραφο περιγράφει πώς λειτουργεί η τεχνολογία: βασίζεται σε δύο συσκευές υπερύθρων. Ο πρώτος αισθητήρας στοχεύει στη συλλογή μιας επιφανειακής εικόνας του δέρματος των χεριών σας. Το δεύτερο λειτουργεί σε μια πιο διεισδυτική υπέρυθρη ταινία, για να δείξει τι κρύβεται κάτω από το δέρμα σας, ειδικά τις φλέβες σας. Συνδυάζοντας αυτά τα δύο κλισέ, οι μηχανικοί της Amazon πιστεύουν ότι είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ένα άτομο με αρκετά υψηλό βαθμό βεβαιότητας για να τους εξουσιοδοτήσει για πληρωμές.

Επιπλέον, ο προορισμός του συστήματος – σε περίπτωση που το Amazon επιθυμεί να το εκμεταλλευτεί – δεν αμφισβητείται πολύ. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει τα ονόματα αρκετών στελεχών από το Amazon Go, την αλυσίδα καταστημάτων χωρίς μετρητά που είναι σε θέση να σας χρεώνει αυτόματα για οτιδήποτε βγάζετε από τα ράφια χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό εξελιγμένων αισθητήρων και τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, η Amazon αναφέρει επίσης άλλες πρακτικές περιπτώσεις, όπως τον προσδιορισμό των εργαζομένων σε εταιρείες. Ή την ταυτοποίηση των ταξιδιωτών. Το σύστημα έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους βιομετρικούς τρόπους που είναι πιο αποδεδειγμένοι, όπως η αναγνώριση προσώπου ή ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Οφέλη, αλλά και κινδύνους

Φαίνεται πράγματι λιγότερο εύκολο να παραποιηθεί από το δεύτερο, τουλάχιστον σε χαρτί. Πάνω απ ‘όλα, φαίνεται πιο αξιόπιστο – συμβαίνει ότι η αναγνώριση προσώπου δεν λειτουργεί αν αλλάξετε την εμφάνισή σας πολύ δραστικά. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων όταν τα χέρια σας τείνουν να είναι ιδρωμένα, για παράδειγμα, για να μην αναφέρουμε τα θέματα υγιεινής που προκύπτουν από έναν αισθητήρα που πρέπει να αγγίξει εξ ορισμού από δεκάδες χιλιάδες διαφορετικούς ανθρώπους. ημέρες – με διάφορους βαθμούς υγιεινής.

Διαβάστε επίσης: Το κράτος διατάζει την αναφορά της βιομετρικής ταυτότητας 60 εκατομμυρίων Γάλλων

Ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις, αυτός ο τύπος συσκευής παρουσιάζει αναμφισβήτητους κινδύνους για την ασφάλεια της ψηφιακής σας ταυτότητας. Γνωρίζουμε πόσο δημιουργικό είναι το ανθρώπινο μυαλό … και σε περίπτωση που η δομή του δέρματος και των χεριών σας κατά κάποιον τρόπο κατάφερε να αντιγραφεί από κακόβουλο άτομο, και αυτό το είδος Ο έλεγχος ταυτότητας γινόταν διαδεδομένος στις υπηρεσίες τόσο ουσιαστικές όσο τα έγγραφα πληρωμής και ταυτότητας, δεν θα μπορούσατε πραγματικά να σταματήσετε την πλαστογράφηση χωρίς να σταματήσετε όλες τις υπηρεσίες χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο. Εκτός, φυσικά, για να μεταμοσχεύσετε νέα όπλα.

Πηγή: USA Today

φλέβες ευρεσιτεχνίας amazon
Ένα απόσπασμα από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Amazon / Credits: Amazon μέσω USA Today