Η Amazon θέτει τους ανθρώπους παράδοσης σε κίνδυνο να παραδώσουν τα πακέτα σας εγκαίρως

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 26 Δεκεμβρίου 2019 στις 15 ώρες και 14 λεπτά

Η Amazon θέτει τους αγγελιαφόρους της σε κίνδυνο να παραδώσουν τα πακέτα σας εγκαίρως. Ένα άρθρο από τους αμερικανικούς ιστότοπους BuzzFeed News και ProPublica καταγγέλλει τις καταχρήσεις του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου, ο οποίος δεν διστάζει να θυσιάσει την ασφάλεια των υπαλλήλων του στο βωμό της κερδοφορίας και σε ολοένα μικρότερους χρόνους παράδοσης.

Πίστωση: Todd Van Hoosear μέσω Pixabay

60 ατυχήματα και 13 θάνατοι το 24ωρο. Αυτό είναι το θλιβερό ρεκόρ των οδηγών παράδοσης της Amazon από το 2015. Δραματικές φιγούρες που λένε πολλά για τα προβλήματα που μαστίζουν σήμερα τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η ταχύτητα και ο σεβασμός για τους χρόνους παράδοσης έχουν υπερισχύσει της ασφάλειας εδώ και αρκετά χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, αυτό αποκαλύπτει ένα συγκλονιστικό άρθρο, που δημοσιεύθηκε από τους αμερικανικούς ιστότοπους BuzzFeed News και ProPublica.

Αυτή τη χριστουγεννιάτικη σεζόν, οι άνθρωποι παράδοσης του Amazon σπεύδουν στους δρόμους μας να αφήσουν τα πακέτα μας εγκαίρως. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότερες από τις μισές αποστολές διεκπεραιώνονται από υπαλλήλους της Amazon και όχι από ταχυδρομικούς υπαλλήλους. Η εταιρεία του Σιάτλ έχει συγκεντρώσει κολοσσιαίους πόρους για να αναπτύξει την υπηρεσία παράδοσης και να ελέγχει το κύκλωμα εφοδιαστικής της όσο το δυνατόν περισσότερο. Με το κλειδί, όλο και πιο σύντομες προθεσμίες.

Για να διαβάσετε επίσης: Amazon – Μερικοί μεταπωλούν εκεί που βρίσκουν στα σκουπίδια σύμφωνα με μια έρευνα

Αναγκάζεται να ουρήσει σε άδειες φιάλες

Αυτό το άρθρο του ποταμού από τους δύο ιστότοπους υπογραμμίζει την πίεση που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί παράδοσης του Amazon και την επικίνδυνη συμπεριφορά που αναγκάζονται να υιοθετήσουν για να τηρήσουν τις ιερές προθεσμίες παράδοσης. Για να κατασκευάσουν την έρευνά τους, οι δημοσιογράφοι βασίστηκαν σε δημόσια και δικαστικά έγγραφα, εσωτερικά σημειώματα και συνεντεύξεις με πρώην και τρέχοντες υπαλλήλους της Amazon. Αυτή η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η Amazon έχει θυσιάσει την ασφάλεια των εργαζομένων για κερδοφορία και πώς οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να εμπλακούν σε μη ασφαλή συμπεριφορά για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εργασίας τους. Ακολουθούν μερικά καταπληκτικά παραδείγματα:

  • Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων του 2018, η Amazon ανακοίνωσε ότι ήθελε να οργανώσει μαθήματα εκπαίδευσης 5 ημερών για όλους τους νέους οδηγούς παράδοσης που προσλαμβάνονται από την εταιρεία. Αυτά τα πρακτικά δεν έχουν καθιερωθεί ποτέ, ένα εσωτερικό σημείωμα που καθορίζει ακόμη και ότι το Amazon ” δεν προτίμησε να οργανώσει την οδηγική του κατάρτιση, επειδή εμπόδισε την παραγωγικότητα “
  • Ορισμένοι οδηγοί ισχυρίζονται ότι η πίεση από το Amazon ήταν τόσο μεγάλη που σταμάτησαν να κάνουν διαλείμματα για μεσημεριανό γεύμα και ούρηση σε άδειες φιάλες σόδας για να αποφύγουν τη διακοπή

Διαβάστε επίσης: Amazon – 9 εργαζόμενοι έχουν πεθάνει στις αποθήκες του από το 2013

  • Το 2013, οι εργαζόμενοι πρότειναν την εισαγωγή μεγαλύτερων διαλειμμάτων και τον περιορισμό του αριθμού των πακέτων ανά παράδοση. Αυτή η επιλογή θα είχε αυξήσει το μέσο κόστος κάθε πακέτου κατά 4 σεντ. Ο Dave Clark, αντιπρόεδρος και COO της Amazon, χαρακτήρισε την ιδέα “σκουπίδια”
  • Το Rabbit, η εφαρμογή GPS για προγράμματα οδήγησης παράδοσης του Amazon, δείχνει τη συντομότερη διαδρομή. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι προσφέρει επικίνδυνες επιλογές για τους οδηγούς: ακατάλληλους χωματόδρομους, απροσδόκητες αλλαγές κατεύθυνσης, ακατανόητες στροφές, κ.λπ. Τον Οκτώβριο του 2019, ένας οδηγός παράδοσης σκότωσε ένα παιδί στο Σικάγο μετά από ξαφνική αλλαγή κατεύθυνσης. Το 2013, η Joy Covey, CFO του Amazon, χτυπήθηκε από ένα φορτηγό Amazon, ενώ έκανε ήσυχα ποδηλασία στο πεζοδρόμιο. Πέθανε αμέσως

Από την ανάπτυξη του Rabbit το 2013, η εφαρμογή έχει δει τουλάχιστον 500 ενημερώσεις. Αυτό λέει πολλά για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα του λογισμικού. Αυτά είναι μόνο μερικά εξέχοντα παραδείγματα των λαμπερών αποτυχιών του Amazon. Ας ολοκληρώσουμε με έναν αριθμό βαρύ με νόημα, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ισχυρίζεται ότι έχει ξοδέψει 55 εκατομμύρια δολάρια το 2018 στο ” έργα για τη βελτίωση της ασφάλειας ». Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το 0,20% των 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξόδεψε η εταιρεία στις θαλάσσιες μεταφορές των προϊόντων της το 2018. ” Η ασφάλεια είναι η κορυφαία προτεραιότητα του Amazon » εκπρόσωπος της εταιρείας είπε σε δημοσιογράφους στα BuzzFeed News και ProPublica. Αυτά τα στοιχεία τείνουν να αποδεικνύουν το αντίθετο.

Πηγή: BuzzFeed News