Η Amazon θέλει να γίνει διαδικτυακό φαρμακείο και να πουλά συνταγογραφούμενα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μια νέα οντότητα φαρμακείου Amazon μόλις γεννήθηκε και αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες της εταιρείας να γίνει σημαντικός παίκτης στον τομέα των διαδικτυακών φαρμακείων. Η νέα μάρκα εμφανίζεται τώρα παράλληλα με την επωνυμία PillPack, μια εταιρεία που αποκτήθηκε από την αυτοκρατορία του Jeff Bezos το 2018 και η οποία δραστηριοποιείται στην online πώληση συνταγογραφούμενων και μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στις Ηνωμένες Πολιτείες..

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η Amazon έβλεψε τον τομέα των φαρμακείων, η οποία ζυγίζει πάνω από 330 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία έκανε ένα βήμα μπροστά το 2018 αποκτώντας την εταιρεία PillPack, η οποία διαθέτει άδεια φαρμακείου σε πολλές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εταιρεία έγινε τότε «PillPack, μια εταιρεία Amazon» και διατήρησε την πλήρη αυτονομία της. Η Amazon μόλις άλλαξε αυτό το εμπορικό σήμα που έχει τώρα το όνομα “PillPack, από το Amazon Pharmacy”.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία παρουσίασε μια οντότητα που ονομάζεται Φαρμακείο Amazon το οποίο αντανακλά την επιθυμία του να αναλάβει τα πράγματα και να επεκτείνει τα πλοκάμια του πάνω από αυτό το έδαφος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της PillPack προήχθη επίσης πρόσφατα σε αντιπρόεδρος της Amazon σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CNBC.

Η Amazon θα μπορούσε σύντομα να γίνει ένα τεράστιο διαδικτυακό φαρμακείο

Το PillPack γίνεται ένα πλήρες τμήμα της Amazon και όχι απλώς θυγατρική, η οποία θα μπορούσε να έχει πολλές επιπτώσεις. ” Αυτές οι αλλαγές δείχνουν ότι η Amazon έχει μεγαλύτερη φιλοδοξία στο χώρο των φαρμακείων και θέλει να ξεπεράσει τις τρέχουσες δραστηριότητες του PillPack. Εξηγεί ο Stephen Buck, ειδικός στη βιομηχανία φαρμακείων που αναφέρεται από τον ιστότοπο CNBC. ” Το Amazon Pharmacy θα μπορούσε να λάβει τη μορφή ενός φαρμακείου που διανέμει όλα τα είδη φαρμάκων ή να μετατραπεί σε μια τεράστια αγορά όπου άλλα φαρμακεία πωλούν τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο Στο ίδιο μοντέλο με την τρέχουσα αγορά για τον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας.

Τα φυσικά καταστήματα της Amazon θα μπορούσαν επίσης να φιλοξενήσουν ράφια με όλα τα είδη φαρμακευτικών προϊόντων. Ο αντίκτυπος αυτών των μετασχηματισμών αφορά κυρίως την αμερικανική αγορά. ο Η Γαλλία, όσον αφορά, διαθέτει νομοθεσία που περιορίζει την πώληση φαρμάκων στο Διαδίκτυο, αλλά ο πρωθυπουργός Édouard Philippe δήλωσε πρόσφατα ότι ήταν ανοιχτός στις μεταρρυθμίσεις στην περιοχή για να διευκολύνει τις συνθήκες. Μέχρι τώρα, κάθε διαδικτυακό φαρμακείο πρέπει να είναι συνδεδεμένο με ένα φυσικό φαρμακείο και να έχει λάβει την έγκριση του σχετικού Περιφερειακού Οργανισμού Υγείας (ARS). Επιπλέον, επιτρέπονται μόνο φάρμακα με άμεση πρόσβαση, με άλλα λόγια μη συνταγογραφούμενα φάρμακα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από τον ασθενή ως μέρος της αυτοθεραπείας.

Πηγή: CNBC