Η Amazon εγκαθιστά 4.000 ρομπότ για να επιταχύνει τις παραδόσεις στη Γαλλία

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Amazon μόλις εγκαινίασε ένα νέο κέντρο διαλογής στο Brétigny-sur-Orge (Essonne), μια αποθήκη που απασχολεί 670 μόνιμους υπαλλήλους, αλλά πάνω απ ‘όλα 4000 ρομπότ σε μια τεράστια επιφάνεια 152.000 m². Ο στόχος ? Επιταχύνετε τον ρυθμό των παραδόσεων στη Γαλλία, και ειδικότερα γενικεύστε τις παραδόσεις σε 24 ώρες ή ακόμα και 12 ώρες, σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική γαλλική αγορά.

Μια ρομποτική αποθήκη Amazon / Credits: YouTube

Η Amazon ακονίζει τα όπλα της στη Γαλλία με μια νέα αποθήκη στο Brétigny-sur-Orge. Αυτή η πρόσφατα ανοιχτή αποθήκη έχει συνολική χωρητικότητα 20 εκατομμυρίων αντικειμένων, που καλύπτει έκταση 152.000 m² σε δύο ορόφους. Η Amazon έχει υποσχεθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας εντός τριών ετών και επί του παρόντος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να τηρήσει την υπόσχεσή της με ήδη 670 μόνιμες συμβάσεις. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αποθήκης δεν είναι εκεί: είναι η πρώτη που ρομποτοποιήθηκε τόσο στη Γαλλία. Συνολικά, 4000 ρομπότ αυτοματοποιούν το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας των παραγγελιών: οι “pickers” (pickers παραγγελιών) μεταφέρονται άμεσα στα πακέτα με μηχανήματα που λειτουργούν συνεχώς μεταξύ των διαδρόμων. Όπου σε άλλες αποθήκες, πρέπει να κάνουν όλη αυτή την κουραστική επιχείρηση με τα πόδια.

Η Amazon αναπτύσσει 4000 ρομπότ για να ασκήσει πίεση στους ανταγωνιστές της με παράδοση σε 24 ώρες ή ακόμα και 12 ώρες

Αυτό το σύστημα εξοικονομεί 40% του χώρου αποθήκευσης, αλλά πάνω από όλα. Γενικότερα, αυτή η νέα υπερ-ρομποτική αποθήκη θα βοηθήσει την Amazon να αναπτυχθεί στη Γαλλία επιταχύνοντας περαιτέρω τους χρόνους παράδοσης: «Θέλουμε να επιταχύνουμε τις παραδόσεις στο Παρίσι, όπου οι άνθρωποι παραγγέλνουν πολλά, αλλά και παντού στη Γαλλία, ακόμη και στο εξωτερικό. Το κέντρο της Brétigny έχει κεντρική θέση στη Γαλλία », εξηγεί ο πρόεδρος της Amazon Logistics France, Ronan Bolé, που αναφέρεται από τον Le Figaro. Η ιδέα θα ήταν να ασκήσει πίεση στους ανταγωνιστές της, γενικεύοντας την παράδοση σε 24 ώρες ή ακόμα και 12 ώρες.

Διαβάστε επίσης: Η Amazon πωλεί τρόφιμα που έχουν λήξει για 2 χρόνια στον ιστότοπό της

Πρέπει να πούμε ότι στη Γαλλία, ο ανταγωνισμός ενισχύει το παιχνίδι του, ιδίως από την πλευρά του σούπερ μάρκετ: το Monoprix, για παράδειγμα, έχει δημιουργήσει μια συνεργασία με την Ocado για να ανοίξει μια αποθήκη η οποία είναι επίσης πλήρως αυτοματοποιημένη – αφιερωμένη στην παράδοση φρέσκων προϊόντων. σε λιγότερο από δύο ώρες στο Παρίσι σε λίγο πάνω από έξι μήνες. Η Amazon αντιμετωπίζει επίσης τη γενίκευση της “κίνησης” που επιτρέπει στους καταναλωτές να συλλέγουν πολύ γρήγορα τις αγορές τους στο σούπερ μάρκετ. Σε αυτό το βίντεο, σας δίνουμε μια επισκόπηση του πώς φαίνεται μια ρομποτική αποθήκη Amazon.

https://www.youtube.com/watch?v=4sEVX4mΠuto

Πηγή: Le Figaro