Η Amazon δεσμεύεται να αναφέρει όλα τα πλαστά στον ιστότοπό της

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Amazon δεσμεύεται να αναφέρει όλα τα πλαστά στον ιστότοπό της. Σύμφωνα με μια πηγή κοντά στην εταιρεία, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου θα αυξήσει τις αναφορές με την αστυνομία. Από τώρα και στο εξής, κάθε έμπορος που είναι ύποπτος για πώληση πλαστών προϊόντων θα αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές.

Πίστωση: Brian Angelo μέσω Unsplash

Σύμφωνα με μια πηγή κοντά στην εταιρεία, η Amazon δεσμεύεται να παρέχει πολύ περισσότερες πληροφορίες στις αρχές σχετικά με πωλητές πειρατικών ή / και παραποιημένων προϊόντων. Για αρκετούς μήνες, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αντιμετώπισε δυσπιστία στο κοινό, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, για αρκετά σκάνδαλα που συνδέονται με την χαλαρότητα της εταιρείας. Τον Οκτώβριο του 2019, ο ιστότοπος του CNBC αποκάλυψε, για παράδειγμα, ότι η Amazon πωλούσε τρόφιμα που είχαν λήξει για δύο χρόνια στον ιστότοπό της.

Μεταξύ άλλων αντιπαραθέσεων, υπήρχε επίσης αυτή η ιστορία που δημοσιεύτηκε από το Εφημερίδα Wall Street που είπε ότι μερικοί άνθρωποι μεταπώλησαν στο Amazon αυτό που βρήκαν στα σκουπίδια. Η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε συνεπώς να αντιδράσει και να ανακτήσει τον έλεγχο των προϊόντων που προσφέρονται στον ιστότοπό της. Στο παρελθόν, η Amazon ενημέρωσε τις αρχές μόνο εάν οι ομάδες του ιστότοπου είχαν συγκεντρώσει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία στον απατηλό πωλητή για να αποδείξουν το 100% της ενοχής του.

Διαβάστε επίσης: Ring – Η Amazon επιβεβαιώνει την απόλυση υπαλλήλων που κακοποίησαν την πρόσβασή τους σε βίντεο

Πίεση στους πλαστούς πωλητές

Από τώρα και στο εξής, η Amazon θα παρέχει πληροφορίες στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές αστυνομικές δυνάμεις σχετικά με έναν έμπορο μόλις αυτό πουλήσει ένα ύποπτο προϊόν σε έναν πελάτη. Έτσι, η εταιρεία του Σιάτλ θα παρέχει τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση και το όνομα του πωλητή και της εταιρείας του, εάν έχει., καθώς και μια λεπτομερή περιγραφή του προσβλητικού προϊόντος.

Ο στόχος του ελιγμού είναι να αυξήσει τον αριθμό των αναφορών για να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση σε αυτούς τους ανέντιμους πωλητές. Ως υπενθύμιση, η Amazon βρισκόταν σε αναταραχή μετά από μια νομική ενέργεια που ξεκίνησε από την Apple το 2016. Σύμφωνα με την εταιρεία Cupertino, αρκετοί πωλητές ηλεκτρονικών συσκευών πουλούσαν εκατοντάδες πλαστά προϊόντα Apple στο Amazon, μεταξύ iPhone και καλωδίων Lightning.

Αυτό το σκάνδαλο είχε παρακινήσει την Amazon να ξεκινήσει το 2017 στις Ηνωμένες Πολιτείες το πρόγραμμα ” Έργο μηδέν “, η οποία επιτρέπει σε επωνυμίες να αναγνωρίζουν και να αφαιρούν προϊόντα που πιστεύουν ότι είναι πλαστά. Σχεδόν 3.000 μάρκες στις ΗΠΑ έχουν εγγραφεί για αυτό το πρόγραμμα και το εργαλείο, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλους τους τρίτους πωλητές. Στη Γαλλία, ” Έργο μηδέν “ κυκλοφόρησε μόνο τον Αύγουστο του 2019.

Πηγή: CNBC