Η Amazon βασίζεται στην 24ωρη παράδοση για τους Prime συνδρομητές της

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Amazon επεκτείνει την παράδοση 24 ωρών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, η Amazon επιδιώκει να εξασφαλίσει ένα στρατηγικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αλλά προς το παρόν, αυτή η απόφαση επηρεάζει κυρίως την κερδοφορία του γίγαντα διανομής.

Η Amazon κυκλοφορεί 24ωρη παράδοση για Prime συνδρομητές στις Ηνωμένες Πολιτείες. “Η παράδοση μίας ημέρας είναι πλέον διαθέσιμη σε συνδρομητές Prime σε περισσότερα από δέκα εκατομμύρια προϊόντα και είναι μόνο η αρχή”, παρασύρθηκε ο Jeff Bezos, σε δελτίο τύπου. Και προσθέστε: “Οι πελάτες ανταποκρίνονται στην επιλογή παράδοσης μιας ημέρας του Prime συνδρομητή – είχαμε πολλά θετικά σχόλια και είδαμε τις πωλήσεις να αυξάνονται.” Ωστόσο, ένα άρθρο στο Challenges αναφέρει τον επικεφαλής οικονομικό διευθυντή του ομίλου Brian Olsavsky, ο οποίος παραδέχεται ότι αυτή η επιλογή έχει “Δημιουργήθηκε ένα σοκ στο σύστημα”.

Το Amazon και η πρόκληση παράδοσης 24 ωρών

Μετά από ένα έτος το 2018, όταν ο όμιλος πέτυχε ρεκόρ αποτελεσμάτων, και μάλιστα ξεπέρασε εν συντομία το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε κεφαλαιοποίηση, η Amazon απογοήτευσε τις προσδοκίες των επενδυτών το δεύτερο τρίμηνο του 2019 με καθαρό κέρδος μόλις 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η παράδοση σε 24 ώρες θα είχε, μεταξύ άλλων, κόστος άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου: «Είχαμε επιπλέον κόστος στις αποθήκες μας και η ταχεία επέκτασή μας μας κόστισε παραγωγικότητα », προσθέτει ο Brian Olsavsky.

Η Amazon αντιμετωπίζει πράγματι την άνοδο ενός σχετικά πρόσφατου φαινομένου: με οδηγώ και άλλες μεθόδους απόσυρσης στο κατάστημα, τα σούπερ μάρκετ επισκιάζουν όλο και περισσότερο τη μεγάλη πλατφόρμα διανομής. Ελλείψει φυσικών σημείων πώλησης, η Amazon πρέπει να διαφοροποιηθεί με διαφορετικό τρόπο και σε αυτό το πλαίσιο ο όμιλος κάνει τραπεζικές συναλλαγές σε 24ωρη παράδοση. Αυτό θα πρέπει να μεταφράζεται σε ισχυρή αύξηση των πωλήσεων: Η Amazon αναμένει ποσοστό μεταξύ 17% και 24%.

Διαβάστε επίσης: Το Amazon Prime Video θα μεταδώσει τον Roland-Garros αντί για το Eurosport

Αλλά και λειτουργικό κέρδος μεταξύ 2,1 και 3,1 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σημαντικά μικρότερο από το 2018 (τότε η εταιρεία είχε επιτύχει καθαρό κέρδος 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ). Το πώς μπορεί η Amazon να μετατρέψει την παλίρροια μακροπρόθεσμα πρέπει να δούμε. Οι προκλήσεις αναφέρουν, για παράδειγμα, την αυτοματοποίηση των αποθηκών της, και τονίζει ότι η Amazon μπορεί σε μεγάλο βαθμό να το εξαργυρώσει “Αποπληξία”. Στην πραγματικότητα, αυτό θα έπρεπε να ωθήσει ακόμη και τους μεγάλους εμπόρους λιανικής πώλησης να υπερβάλλουν, γνωρίζοντας ότι ο τομέας δεν μπορεί να βασίζεται στην ίδια ποικιλία εισοδήματος με το Amazon, που υπάρχει και στο cloud, στην ψυχαγωγία ή στη διαφήμιση.

Πηγή: Προκλήσεις