Η Altice-SFR απαιτεί να σταματήσει η εκπομπή BFM και RMC στα Freeboxes πριν από τις 27 Αυγούστου 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Altice-SFR προτρέπει το Free να σταματήσει να μεταδίδει τα κανάλια BFM TV, RMC Découverte και RMC Story στα Freeboxes πριν από την προθεσμία της 27ης Αυγούστου 2019. Εάν ο αερομεταφορέας του Xavier Niel δεν συμμορφωθεί, διακινδυνεύει πρόστιμο αρκετών χιλιάδων ευρώ την ημέρα, προειδοποιεί τη δικαιοσύνη. Τέλος πάντων, τα κανάλια της ομάδας παραμένουν προσβάσιμα μέσω TNT.

Δωρεάν πρέπει τις επόμενες ημέρες να σταματήσει να μεταδίδει τα κανάλια BFMTV, RMC Découverte και RMC Story » Η Altice-SFR ανακοινώνει σε δελτίο τύπου της 14ης Αυγούστου 2019. Ακολουθεί αυτή η δήλωση στην ετυμηγορία του Tribunal de Grande Instance από το Παρίσι στις 26 Ιουλίου. Το δικαστήριο θεωρεί ότι η Free δεν μπορεί να μεταδώσει τα κανάλια BFM και RMC χωρίς τη συμφωνία του Altice-SFR. Ως υπενθύμιση, η Free μεταδίδει κανάλια χωρίς άδεια από τον Απρίλιο του 2019.

Δωρεάν πρέπει να σταματήσει να μεταδίδει τηλεόραση BFM, RMC Découverte και RMC Story στα Freeboxes, την απειλή Altice-SFR

Εάν η μετάδοση δεν διακοπεί πριν από τις 27 Αυγούστου 2019, η Free διακινδυνεύει πρόστιμο 100.000 ευρώ ανά ημέρα παράβασης. Εάν ο ISP επιθυμεί να συνεχίσει να μεταδίδει κανάλια στα Freeboxes, θα πρέπει επομένως να το κάνει διαπραγματευτείτε μια νέα συμφωνία με την Altice-SFR. Ο όμιλος απαιτεί έως και 5 εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα μετάδοσης των τριών καναλιών του. Από την πλευρά της, η Free βρίσκει αυτό το ποσό πολύ υψηλό, δεδομένης της περιορισμένης δημοτικότητας των BFM και RMC. Το Altice-SFR υπερασπίζεται τον εαυτό του διασφαλίζοντας ότι τα κανάλια προσθέτουν 6,3% μερίδιο εθνικού κοινού για την σεζόν 2018-2019 ″ και ότι η τηλεόραση BFM είναι η “1ο κανάλι ειδήσεων στη Γαλλία”.

Σε κάθε περίπτωση, οι αλυσίδες θα παραμείνουν προσβάσιμο στα Freeboxes μέσω της δωρεάν ροής TNT. Προς το παρόν, η Free δεν έχει απαντήσει στη δήλωση της ομάδας. Θα τελειώσει η αναμέτρηση μεταξύ Free και Altice-SFR; Θα σταματήσει η μετάδοση καναλιών από τον ISP στα Freeboxes; Θα σας πούμε περισσότερα το συντομότερο δυνατό.