Η Altice διαπραγματεύεται με το Free την επιστροφή του BFM και του RMC replay στα Freeboxes

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Altice διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή με το Free για να επιστρέψει τις πρόσθετες υπηρεσίες των καναλιών BFM και RMC στα Freeboxes. Η ομάδα του Patrick Drahi θέλει να λάβει αμοιβή για συναφείς υπηρεσίες όπως το replay. Αυτές οι υπηρεσίες θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα Freeboxes σύντομα εάν οι διαπραγματεύσεις είναι επιτυχείς.

Στις 6 Νοεμβρίου 2109, οι υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κανάλια BFM TV, RMC Découverte, RMC Story και BFM Business επέστρεψαν τελικά στο Orange Liveboxes. Μετά από εβδομάδες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο κατεστημένος συμφώνησε να πληρώσει το Altice-SFR για τις υπηρεσίες που προσφέρονται με τα κανάλια. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το γκρουπ προσπαθεί τώρα να κάνει παρόμοια συμφωνία με το Free.

Διαβάστε επίσης: Το Altice-SFFR απειλεί την Orange και την ελεύθερη διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων μετάδοσης της BFM και της RMC σε λίγα χρόνια

Ερωτηθείς από τους συναδέλφους μας στο Les Echos, ο Damien Bernet, διευθυντής της Altice Media, μας διαβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με το Free. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Alain Weill, Διευθύνων Σύμβουλος της Altice France, είπε ότι ήταν ήδη πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να βρει ένα “Εύλογη συμφωνία” με δωρεάν. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, ο χειριστής της Xavier Niel θεωρεί ωστόσο ότι οι υπηρεσίες που προσφέρονται από τα κανάλια παρακολουθούνται ελάχιστα από τους συνδρομητές του Freebox και επομένως δεν αξίζουν την τιμή τους.

Πόσο πλήρωσε η Orange στην Altice για τις σχετικές υπηρεσίες;

Στη διαδικασία, τα μέσα έχουν αποκάλυψε το ποσό που κατέβαλε ο Orange στην Alticε για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κανάλια στα Liveboxes. Σύμφωνα με “Μια πηγή κοντά στην υπόθεση”, ο χειριστής θα είχε πληρώσει ένα ποσό κοντά στο τα εκατομμύρια ευρώ για να ανακτήσετε τις υπηρεσίες. Αυτό είναι πολύ λιγότερο από αυτό που ζήτησε η Altice κατά την έναρξη του αγώνα (4 εκατομμύρια ευρώ). Ένα παρόμοιο ποσό θα μπορούσε επομένως να ζητηθεί από το Free. Δεδομένου του περιεχομένου της συμφωνίας μεταξύ Orange και Altice, μπορούμε επίσης να περιμένουμε να δούμε προγράμματα UHD / 4Kn, επανάληψη αναπαραγωγής και προεπισκοπήσεις στα Freeboxes. Θα σας πούμε περισσότερα το συντομότερο δυνατό για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις.

Πηγή: Les Echos