Η Airbnb θα ελέγχει τα 7 εκατομμύρια ενοικιάσεις της

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Airbnb θα ελέγξει τα 7 εκατομμύρια ενοίκια του. Μετά την κάλυψη των μέσων από πολλές απάτες και ψευδείς διαφημίσεις, η εταιρεία ενοικίασης θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των 600 εκατομμυρίων πελατών της. Θα ληφθούν αρκετά μέτρα μεγάλης κλίμακας.

Μετά τη μαζική κάλυψη μέσων από ψευδείς διαφημίσεις και απάτες κάθε είδους, η Airbnb αποφάσισε να αντιδράσει. Η ιδιωτική εταιρεία ενοικίασης διαμερισμάτων έχει δεσμευτεί να ελέγξει σχολαστικά τα 7 εκατομμύρια ενοίκια που είναι διαθέσιμα στον ιστότοπό της έως το τέλος του 2020. Ένας από τους συνιδρυτές της εταιρείας, ο Brian Chesky, είπε σε μια επιστολή με ημερομηνία. της 6ης Νοεμβρίου 2019 ότι αυτό το check-up πρέπει να ξεκινήσει αμέσως. Οι ομάδες της Airbnb πρέπει να προχωρήσουν μεθοδικά και να διασφαλίσουν την ακρίβεια οποιωνδήποτε πληροφοριών: διεύθυνση και κατάσταση του καταλύματος, φωτογραφίες, ασφάλεια ή ακόμη και τον προγραμματισμένο εξοπλισμό.

Για να διαβάσετε επίσης : AirbnbΠώς να ανιχνεύσετε κάμερες κατασκόπων με το smartphone σας;

Ο αριθμός των απάτων εκρήγνυται στο Airbnb

Τον Οκτώβριο του 2019, ένας δημοσιογράφος από Μέγγενη δημοσίευσε μια μακρά έρευνα για τις αδυναμίες της Airbnb. Εξηγεί ότι είναι πολύ εύκολο να εκμεταλλευτείτε το σύστημα και, αντίθετα, είναι πολύ δύσκολο να λάβετε βοήθεια από την πλατφόρμα. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Σικάγο, ο δημοσιογράφος πέφτει θύμα απάτης στο δίκτυο της Airbnb. Συνίσταται στην προσέλκυση του πελάτη με ψευδείς διαφημίσεις ενοικίασης. Μόλις ο πελάτης είναι εκεί, ο πράκτορας της διαφήμισης προειδοποιεί ότι το διαμέρισμα δεν είναι πλέον διαθέσιμο και εξαφανίζεται με τα χρήματα. Χωρίς αποζημίωση φυσικά του θύματος. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αυτές οι απάτες επηρέασαν περισσότερα από εκατό σπίτια σε οκτώ αμερικανικές πόλεις.

Ο Brian Chesky είναι διαυγής και αναγνωρίζει τα λάθη της Airbnb στην επιστολή του:Οι περισσότεροι οικοδεσπότες κάνουν εξαιρετική δουλειά, αλλά οι πελάτες πρέπει να αισθάνονται ότι η Airbnb είναι στο πλευρό τους και πιστεύουμε ότι αυτή η δέσμευση είναι απαραίτητο βήμα για να καθησυχάσει τους πελάτες », εξηγεί στις στήλες του Κόσμος. Εκτός από αυτήν την καμπάνια επαλήθευσης, η Airbnb θα δημιουργήσει έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης προσβάσιμο 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Οι πελάτες της εταιρείας ενοικίασης μπορούν να φτάσουν “ένα πραγματικό άτομο στην Airbnb οπουδήποτε στον κόσμο και ανά πάσα στιγμή ». Αυτή η τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί από τις 31 Δεκεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και η ανάπτυξή της θα γίνει σταδιακά σε άλλες περιοχές του κόσμου κατά τη διάρκεια του έτους 2020.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία αυτής της νέας υπηρεσίας, η Airbnb επέλεξε να περιβάλει τον Charles Ramsey. Ο άνδρας οδήγησε την αστυνομία της Ουάσιγκτον και της Φιλαδέλφειας. Δεν είναι ο μόνος σύμβουλος που βοηθά την επιχείρηση. Ο Ρόναλντ Ντέιβις, πρώην σύμβουλος του Προέδρου Ομπάμα και πρώην αφεντικό της αστυνομικής δύναμης του Πάλο Άλτο (Καλιφόρνια) θα παρέχει επίσης την εμπειρία του.

Πηγή: Ο Κόσμος