Η Adobe εφευρίσκει ένα εργαλείο ικανό να ανιχνεύει πρόσωπα που έχουν μετατραπεί στο Photoshop

Phonandroid : actu Android et High-tech

Είτε στο Διαδίκτυο, στον τύπο είτε στην τηλεόραση, οι εικόνες έχουν γίνει ρετουσάρισμα χρησιμοποιώντας το Photoshop αφθονία… Σε τέτοιο βαθμό που σήμερα δεν ξέρουμε πλέον πώς να διακρίνουμε το αληθινό από το ψεύτικο. Τι θα συμβεί αν ήταν δυνατόν να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκατασταθούν οι επεξεργασμένες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας το διάσημο εργαλείο ρετουσαρίσματος; Αυτό προσφέρει η Adobe μέσω του ProjectAboutFace και μιας μικρής εφαρμογής.

Η Adobe ανέφερε το έργο της τον περασμένο Ιούνιο και τώρα το παρουσιάζει σε δράση. ProjectAboutFace είναι το όνομα της νέας τεχνολογίας του, που επιτρέπειδείτε όλες τις τροποποιήσεις που έγιναν σε μια φωτογραφία, και ειδικότερα σε ένα πρόσωπο. Η εφαρμογή προχωρά ακόμη περισσότερο, καθώς προσφέρει τα μέσα για να επαναφέρετε τους μετρητές στο μηδέν και στο rκαθορίστε την αρχική εικόνα.

Η εφαρμογή της Adobe εμφανίζει τις περιοχές που επεξεργάστηκαν στο Photoshop και τις επαναφέρει πλήρως

Είναι χάρη στομηχανική εκμάθηση (μηχανική εκμάθηση) από το εργαλείο Ανιχνευτής θερμοκρασίας προσώπου είναι σε θέση να εντοπίσει όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει σε ένα πρόσωπο. Η εφαρμογή είναι εξαιρετικά απλή στη χρήση: το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μια εικόνα πάνω της και ανιχνεύει τυχόν κατεστραμμένα στοιχεία. Η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα, διάρκεια μετά την οποία το εργαλείο καθορίζει στατιστικά στοιχεία για την πιθανότητα αλλαγής. Όλα αυτά γίνονται χωρίς τη βοήθεια της αρχικής φωτογραφίας, φυσικά, αλλά μόνο μέσω της φωτογραφίας που τροποποιήθηκε χρησιμοποιώντας το Photoshop. Στη συνέχεια, η λειτουργία Heatmap προτείνει να εμφανιστούν όλες οι περιοχές στις οποίες έχει γίνει το ρετουσάρισμα.

Διαβάστε επίσης: Κάμερα Photoshop, η Adobe εγκαινιάζει μια νέα εφαρμογή φωτογραφιών Android το 2020

Αλλά το πιο εκπληκτικό δεν έχει έρθει ακόμη: η εφαρμογή μπορεί επίσης να αναιρέσει το ρετουσάρισμα. Έτσι είναι δυνατή η επαναφορά της αρχικής εικόνας με ασυνήθιστη ταχύτητα και απλότητα. Το εργαλείο της Adobe προσφέρει επομένως κάτι για την επαναφορά μιας φωτογραφίας που θα είχε μερικώς ρετουσαριστεί στο Photoshop. Αρκετά για να αποκατασταθεί η αλήθεια σχετικά με όλα αυτά τα εξώφυλλα περιοδικών στα οποία εμφανίζονται τα αστέρια των υπερ-φωτογραφιών. Φυσικά με τον κίνδυνο να απογοητεύσετε περισσότερους από έναν θαυμαστές.