Η χρήση του smartphone σας κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στην εργασία θα το καθιστούσε αργό και λιγότερο παραγωγικό

Phonandroid : actu Android et High-tech

Ο έλεγχος του smartphone σας κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στην εργασία θα μπορούσε να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Αυτό σύμφωνα με μια μελέτη της Rutgers Business School, ενός πανεπιστημίου στο Νιου Τζέρσεϋ, η οποία εξέτασε την περίπτωση περικοπών κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Το πείραμα, τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό “Journal of Behavioral Addictions” 414 μαθητές από το Πανεπιστήμιο Rutgers ως συμμετέχοντες για την επίλυση δύσκολων συνόλων σταυρόλεξων. Στα μισά της δουλειάς, μερικοί κατάφεραν κάντε ένα διάλειμμα χρησιμοποιώντας το smartphone τους. Άλλοι θα μπορούσαν έχετε χαρτί ή υπολογιστή, ενώ οι τελευταίοι έχουν κανένα διάλειμμα. Συμμετέχοντες που χρησιμοποίησαν το smartphone τους κατά τη διάρκεια του διαλείμματος είναι αυτοί που παρουσίασαν η μεγαλύτερη ψυχική κόπωση, είναι λιγότερο ικανό να λύσει προβλήματα μετά.

Διαβάστε επίσης: Στην εργασία, σχεδόν ο μισός χρόνος που αφιερώνεται στο Διαδίκτυο είναι προσωπική!

Το “διάλειμμα smartphone” θα μείωνε τη συγκέντρωση στην εργασία

Ο Terri Kurtzberg, συν-συγγραφέας της μελέτης και αναπληρωτής καθηγητής στο Rutgers, δικαιολογεί τη λογική της μελέτης από το γεγονός ότι “η πράξη της παραλαβής του smartphone σας μεταξύ εργασιών είναι όλο και πιο συχνή. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το κόστος που σχετίζεται με τη χρήση αυτής της συσκευής σε κάθε δωρεάν λεπτό. Υποθέτουμε ότι δεν διαφέρει από άλλα διαλείμματα, αλλά το τηλέφωνο μπορεί να αποσπά την προσοχή όλο και περισσότερο, καθιστώντας δύσκολη την επικέντρωση στις εργασίες.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι μαθητές που χρησιμοποίησαν το smartphone κατά τη διάρκεια του διαλείμματος τους πήραν 19% περισσότερο χρόνο κάνοντας την υπόλοιπη εργασία και ότι έχουν έλυσε 22% λιγότερα προβλήματα από αυτές που υπόκεινται στις άλλες συνθήκες διακοπής. Αυτό υποδηλώνει αποτελεσματικά ότι μετά την πρόσβαση σε μια κινητή συσκευή, οποιαδήποτε εργασία που γίνεται μετά είναι απίθανο να είναι τόσο ακριβής όσο ήταν κάποτε.

Πηγή: Akademiai Kiado