Η τηλεόραση BFM χρηματοδοτείται από φορολογική απάτη; Το Altice-SFR αρνείται

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η BFM TV κατηγορείται για χρηματοδότηση από φοροδιαφυγή και απάτη. Μια έρευνα των ΜΜΕ κατηγορεί την NextRadioTV, τη μητρική εταιρεία του καναλιού, ότι διέθεσε μεγάλα χρηματικά ποσά σε φορολογικούς παραδείσους για να αποφύγει την καταβολή φόρων. Η Altice-SFR, η οποία αγόρασε το NextRadioTV το 2015, αρνήθηκε γρήγορα αυτές τις πληροφορίες.

Στις 8 Ιουλίου 2019, μια έρευνα από το κανάλι Youtube Le Média κατηγόρησε το κανάλι BFMTV και τη μητρική εταιρεία Next RadioTV για “Μαζική φοροδιαφυγή”. “Αποκαλύπτουμε τα αποδεικτικά στοιχεία αυτής της μεγάλης κλίμακας υπεξαίρεσης χρημάτων που προορίζονται για εθνική αλληλεγγύη, αλλά τα οποία πηγαίνουν στους φορολογικούς παραδείσους” αντιμετωπίστε το βίντεο.

Το NextRadioTV κατηγορείται για χρηματοδότηση της BFM TV μέσω φοροδιαφυγής

Η έρευνα των ΜΜΕ βασίζεται ουσιαστικά σε η μαρτυρία του Maxime Renahy, πρώην διαχειριστής κεφαλαίων σε δικηγορικό γραφείο στο Τζέρσεϋ, ένα διάσημο φορολογικό καταφύγιο, που ονομάζεται Mourant Limited. Μεταξύ των πελατών της εταιρείας είναι το επενδυτικό ταμείο APEF 3, το οποίο είχε επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στο NextRadioTV πριν από μερικά χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα χρήματα που κατέστησαν δυνατή την ανάπτυξη του NextRadioTV και του BFM TV προέρχονται απευθείας από υπεράκτιους λογαριασμούς. ” Χωρίς αυτά τα χρήματα, σημαντικά, η τηλεόραση BFM δεν θα μπορούσε ποτέ να αναπτυχθεί » διαβεβαιώνει τον Maxime Renahy.

Δεν είναι μόνο αυτό. Μέρος των διαφημιστικών κερδών που δημιουργούνται από τα κανάλια BFM TV και RMC θα είναι αποστέλλονται απευθείας σε υπεράκτια κεφάλαια στο Τζέρσεϋ μέσω ολλανδικής εταιρείας για να ξεφύγει από τους γαλλικούς φόρους, διαβεβαιώνει την κατάθεση. Τελευταία άκουσα, η Google εφαρμόζει μια παρόμοια τεχνική για τη μείωση των φόρων της. Ο Maxime Renahy εξηγεί ότι ενημέρωσε την Εθνική Διεύθυνση Φορολογικών Ερευνών (DNEF) για τους φερόμενους shenanigans του γαλλικού ομίλου. Για αρκετά χρόνια, κατάσκοψε ακόμη και τους εργοδότες του εκ μέρους των γαλλικών αρχών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Altice-SFR αρνείται τις κατηγορίες

Alain Weill, Διευθύνων Σύμβουλος της Altice-SFR και ιδιοκτήτης του 51% του NextRadioTV, γρήγορα ανέβηκε για να αρνηθεί τις κατηγορίες. “Είναι μαλακίες! Δεν υπάρχει η αρχή μιας πληροφορίας με αυτά τα λόγια από ένα βιβλίο αυτού του αγοριού που άφησε το δικηγορικό του γραφείο με αρχεία κάτω από το χέρι του Αντιμετωπίστε τον Alain Weill σε μια συνέντευξη με τους συναδέλφους μας από την Télérama. Ο Maxime Renahy έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο “Πού είναι τα χρήματα” όπου λέει για το παρελθόν του ως κατάσκοπος. “Νομίζω ότι έχει σκορ για να τακτοποιήσει, αλλά μας αφήνει έξω από αυτό!” “ προσθέτει ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Διαβάστε επίσης: Το BFM TV υποβάλλει καταγγελία εναντίον του Free για παραβίαση των προγραμμάτων του

«Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τη φορολογική οργάνωση των συνεργατών μας. Κάνουν ό, τι θέλουν. Το BFM TV δεν ανησυχεί καθόλου από αυτό και προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είναι σοβαρό ». υπόσχεται ο Alain Weill. Ωστόσο, ο ηγέτης παραδέχεται “Ότι δεν θα υπήρχε σήμερα χωρίς αυτά τα επενδυτικά ταμεία με έδρα σε ευρωπαϊκές χώρες όπου η φορολογία είναι πλεονεκτική”. “Σεβόμαστε πλήρως το νόμο και όλα αυτά είναι γνωστά στην CSA ή τη διοίκηση” καταλήγει ο Alain Weill, ο οποίος σκέφτεται να λάβει νομικά μέτρα εναντίον των ΜΜΕ.

Πηγή: Télérama