Η τηλεόραση BFM χάνει 15% κοινό μετά τη μείωση του Freebox

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το BFM TV έχει χάσει το 15% του κοινού του μετά την εξαφάνισή του από το Freeboxes, ανακοινώνει ο Marc-Olivier Fogiel, διευθύνων σύμβουλος του ειδησεογραφικού καναλιού. Σύμφωνα με τον αρχηγό, πολλοί Γάλλοι παρακολουθούν το κανάλι μέσω του κουτιού τους και όχι μέσω TNT. Ταυτόχρονα, το κοινό των καναλιών Altice-SFR άρχισε να βυθίζεται.

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ Free και Altice-SFR, τα κανάλια BFM και RMC καταργήθηκαν από το Freebox τη νύχτα της 26ης έως 27 Αυγούστου 2019. Τα κανάλια της ομάδας παραμένουν προσβάσιμα μέσω του δέκτη TNT του κουτιού ή της τηλεόρασής σας.

Διαβάστε επίσης: BFM TV σύντομα να πληρώσετε στο Freebox; Μια πρόκληση από το Free σύμφωνα με το SFR

Το κοινό της τηλεόρασης BFM, του RMC Découverte και του Story καταρρέουν

Στερείται από τους συνδρομητές του Freebox, τα κανάλια Altice-SFR βρίσκονται στερημένα από μεγάλο μέρος των θεατών τους. Ερωτηθείς από τη France Inter, Marc-Olivier Fogiel, Διευθύνων Σύμβουλος της BFM TV, εκτιμά ότι το κανάλι ειδήσεων έχει χάσει το 15% του κοινού του. ” Το 60% των θεατών παρακολουθούν BFM μέσω κουτιών. Το Free αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο, οπότε μηχανικά είναι το 15% του κοινού »Εξηγεί ο Marc-Olivier Fogiel. ” Είναι πολύ ” παραδέχεται ο νέος επικεφαλής του ειδησεογραφικού καναλιού.

Η κατάσταση είναι προφανώς η ίδια για τα άλλα κανάλια που έχουν εξαφανιστεί από τα Freeboxes. Σύμφωνα με ένα tweet από το NPA Conseil, μια στρατηγική εταιρεία συμβούλων, Η RMC έχασε 34,7% μερίδιο αγοράς κάθε εβδομάδα. Από την πλευρά της, η RMC Story έχασε το 12,5% των μετοχών. Δεν αποτελεί έκπληξη το χτύπημα για το κοινό των τριών αλυσίδων.

Δυστυχώς για την ομάδα με επικεφαλής τον Alain Weil, οι δυσκολίες δεν θα τελειώσουν εκεί. Τον Σεπτέμβριο του 2019, λήγει η σύμβαση μετάδοσης μεταξύ Orange και Altice-SFR. Όπως το Free, το FAI αρνείται να πληρώσει για να μεταδώσει τα δωρεάν κανάλια TNT. Οι δύο παίκτες βρίσκονται επί του παρόντος σε διαπραγματεύσεις. Οι πορτοκαλί συνδρομητές αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 30% των τηλεθεατών BFM.