Η οθόνη Google Pixel 4: 90Hz μειώνεται στα 60Hz όταν η φωτεινότητα είναι κάτω από 75%

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η οθόνη 90 Hz του Google Pixel 4 και του Google Pixel 4 XL επανέρχεται αυτόματα σε ρυθμό ανανέωσης 60 Hz όταν η φωτεινότητα πέσει κάτω από το όριο του 75%, επιβεβαιώνουν αρκετές μαρτυρίες. Η Google εξηγεί ότι θέλει να εξοικονομήσει την μπαταρία των smartphone της περιορίζοντας τη χρήση των 90 Hz.

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, ένας χρήστης του Reddit συνειδητοποίησε ότι ο ρυθμός ανανέωσης του νέου του Pixel 4 ποικίλλει ανάλογα με τη φωτεινότητα της οθόνης. Γρήγορα, ο Mishaal Rahman, αρχισυντάκτης του XDA Developers, έκανε αρκετές δοκιμές πριν επιβεβαιώσει τα νέα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Διαβάστε επίσης: Το Google Pixel 4 είναι λιγότερο καλό στις φωτογραφίες από το Galaxy S10 + και το OnePlus 7 Pro, λέει ο DxoMark

Google Pixel 4: Ο ρυθμός ανανέωσης ποικίλλει ανάλογα με τη φωτεινότητα της οθόνης

Όταν η φωτεινότητα της οθόνης είναι μεταξύ 75 και 100%, η οθόνη του Pixel 4 έχει ρυθμό ανανέωσης 90 Hz, γεγονός που καθιστά δυνατή την εμφάνιση εικόνων με μεγάλη ρευστότητα. Είναι ιδανικό για να παρακολουθήσετε μια σειρά, μια ταινία ή για να παίξετε βιντεοπαιχνίδια. Δυστυχώς, όταν η φωτεινότητα του πίνακα AMOLED είναι κάτω από 75 Hz, η συχνότητα μειώνεται αυτόματα στα 60 Hz. Αυτός είναι ο τυπικός ρυθμός ανανέωσης όλων των άλλων smartphone στην αγορά. Θα εκπλαγούμε από αυτήν την απόφαση γνωρίζοντας ότι πολλοί χρήστες προσαρμόζουν τη φωτεινότητα κάτω από αυτό το όριο.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης παρουσίασης, η Google εξήγησε ότι το Pixel 4 ενσωματώνει ένα λειτουργία που ονομάζεται Smooth Display Δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής του ρυθμού ανανέωσης μεταξύ 60-90Hz για βέλτιστη προβολή. Σύμφωνα με την Google, αυτή η επιλογή μειώνει επίσης την κατανάλωση ενέργειας της οθόνης 90 Hz. Δυστυχώς, αυτή η προφύλαξη δεν επιτρέπει στο Pixel 4 να απολαμβάνει μια ολόκληρη μέρα αυτονομίας με μία μόνο φόρτιση. Το Pixel 4 XL και η μεγαλύτερη μπαταρία του κάνουν πολύ καλύτερα.

Μέχρι τώρα, δεν γνωρίζαμε πώς η τεχνητή νοημοσύνη του Pixel 4 αποφάσισε να πάει από 90 έως 60 Hz. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε γιατί η Google αποφάσισε να βασιστεί σε αυτήν τη μέτρηση για να προσαρμόσει τη συχνότητα του οθόνη. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι δυνατή η επιβολή της οθόνης 90 Hz μεταβαίνοντας στις επιλογές προγραμματιστή Android. Τι πιστεύετε για τη λειτουργία Smooth Display; Λυπάσαι που η πλάκα μειώνεται τακτικά στα 60 Hz; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.