Η κατάργηση περιττών λειτουργιών από τα Windows 10 παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα, σύμφωνα με τη Microsoft

Phonandroid : actu Android et High-tech

Θέλετε να καταργήσετε περιττές ή ενοχλητικές δυνατότητες από τα Windows 10 και να την κάνετε προσβάσιμη σε όλους; Η Microsoft μόλις υπέβαλε καταγγελία DCMA εναντίον ενός μέλους του Github και του λειτουργικού συστήματος Windows 10 “Nunjitsu OS”, επειδή η εταιρεία θεωρεί ότι αποτελεί παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Πίστωση: Microsoft

Η Microsoft “αγαπά το Linux” – αλλά ας μην ξεχνάμε πολύ γρήγορα αυτό Τα Windows 10 παραμένουν ένα ιδιόκτητο, επί πληρωμή και κλειστό λειτουργικό σύστημα. Αρκετά το αντίθετο από τις αξίες του ελεύθερου κόσμου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες απογοητεύσεις, όπως αυτή που μόλις βίωσε ο προγραμματιστής του Ninjutsu OS. Από τις πρώτες εκδόσεις των Windows, οι χάκερ όλων των λωρίδων έβαλαν τα χέρια τους στον κώδικα για να προσαρμόσουν αυτό το σύστημα στις ανάγκες τους.

Μην προσπαθήσετε να βελτιώσετε τα Windows 10, είναι αντίθετο με την άδεια

Το έργο Ninjutsu OS προωθεί αυτήν την προσαρμογή πολύ μακριά. Ο στόχος του έργου είναι να μεταμορφώσει την εγκατάσταση των Windows σας (πρέπει πρώτα να το εγκαταστήσετε και να έχετε άδεια) μέσα σε πεντανόστιμο (δοκιμή διείσδυσης συστήματος) ιδιαίτερα περιεκτική. Περιλαμβάνει περισσότερα από 800 εργαλεία αφιερωμένα σε ερευνητές ασφαλείας και μαθητές. Ωστόσο, το πραγματικό αμφιλεγόμενο θέμα αυτής της σουίτας, σύμφωνα με τη Microsoft, δεν είναι τόσο ο κίνδυνος που χρησιμοποιείται από μαύρα καπέλα.

Αλλά τίπροσπαθεί να βελτιώσει τα Windows 10 καταργώντας δυνατότητες. Το λειτουργικό σύστημα Nunjitsu παραθέτει πράγματι στα δυνατά του τη δυνατότητα “Προσαρμόστε τα Windows 10 με ισχυρές τροποποιήσεις και βελτιστοποιήσεις”, ή “Προστατέψτε το απόρρητό σας με τσιμπήματα”, “Απενεργοποίηση ορισμένων ενοχλητικών δυνατοτήτων”, “Κατάργηση ανεπιθύμητων στοιχείων των Windows” και “Κατάργηση / απενεργοποίηση αριθμού προγραμμάτων και υπηρεσιών των Windows”.

Τι πανικό το νομικό τμήμα της Microsoft που εκπροσωπείται από την Business Software Alliance (BSA). Το έργο μεταφορτώθηκε στο GitHub στις 6 Ιουνίου, αλλά τοΟ λογαριασμός του εκδότη έκτοτε τέθηκε σε αναστολή για “Παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων”. Η Github έχει πράγματι εκτελέσει ένα DCMA με εντολή BSA: “Η BSA έχει διαπιστώσει ότι το GitHub.com (συγκεκριμένα περιεχόμενο που διατίθεται από την Github μέσω του παρακάτω συνδέσμου) παρέχει πρόσβαση σε πληροφορίες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, δεν είναι δημόσιες και ανήκουν στο μέλος μας Microsoft.”

Στην πραγματικότητα αυτό που οι δικηγόροι επικρίνουν πραγματικά είναι αυτό τη σελίδα του έργου “Επιτρέπει την παράκαμψη τεχνικών περιορισμών του λογισμικού” που ισχυρίζονται ότι παραβιάζουν τον νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ. Τα έγγραφα καταγγελίας δεν αναφέρουν ανά πάσα στιγμή υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ παράδοξο για αυτό το είδος καταγγελίας. Από την πλευρά του, ο προγραμματιστής του Ninjutsu OS τονίζει ότι σε καμία περίπτωση το έργο του δεν παραβιάζει τα δικαιώματα της Microsoft

Διαβάστε επίσης: Windows 10 – Η Microsoft διέταξε να αποζημιώσει έναν χρήστη για μια αναγκαστική ενημέρωση

Εάν η σελίδα του Github και όλοι οι σύνδεσμοι στο έργο δεν είναι πλέον προσβάσιμες, οι λογαριασμοί του στο Twitter και στο Patreon εξακολουθούν να είναι διαδικτυακοί. Αυτή η ιστορία θα έχει τουλάχιστον το πλεονέκτημα να μας υπενθυμίζει ότι το Linux είναι η μόνη πραγματική πλατφόρμα για τους λάτρεις του hacking και της προσαρμογής του συστήματος.

Πηγή: TorrentFreak