Η Κίνα θα καταργήσει σταδιακά τους υπολογιστές και το λογισμικό των ΗΠΑ πριν από το 2023

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 10 Δεκεμβρίου 2019 στις 9 ώρες και 37 λεπτά

Η κινεζική κυβέρνηση δεν θα χρησιμοποιεί πλέον υπολογιστές και λογισμικό ξένης προέλευσης, ιδιαίτερα αμερικανικά, από την 1η Ιανουαρίου 2023. Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών. Όλος ο διοικητικός εξοπλισμός πληροφορικής θα πρέπει να αντικατασταθεί μεταξύ 2020 και 2022. Αλλά οι εναλλακτικές λύσεις δεν υπάρχουν πάντα.

Είναι η κλιμάκωση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Οι δύο μεγάλες οικονομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν εδώ και αρκετούς μήνες για τις εισαγωγές που πραγματοποίησε καθένας από αυτούς και τον τελωνειακό φόρο που επιβλήθηκε στα αντίστοιχα προϊόντα τους. Ένας πόλεμος που είναι τόσο οικονομικός όσο και γεωπολιτικός που έχει προκαλέσει πολλές αμερικανικές εταιρείες, όπως η Apple, η οποία κατασκευάζει iPhone και iPad στην Κίνα, και κινέζικα, όπως η Huawei, η οποία αγόρασε, μέχρι την περασμένη άνοιξη, πολλά εξαρτήματα από τη Micron , Qualcomm ή ακόμα και Intel.

Διαβάστε επίσης: Η Huawei θα είχε ζητήσει από τους προμηθευτές της να παρακάμψουν το αμερικανικό εμπάργκο

Κάθε εβδομάδα φέρνει το μερίδιό της στις νέες αποφάσεις, οι οποίες υποτίθεται ότι θα αποτελέσουν επιχείρημα στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Η διοίκηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που θέλει να εμποδίσει την Huawei να αποκτήσει τεχνολογίες από χίλιους διεθνείς κατασκευαστές, έχει απαγορεύσει για αρκετούς μήνες ότι οι αμερικανοί φορείς τηλεπικοινωνιών προμηθεύουν κινεζικό εξοπλισμό. Σε απάντηση αυτής της απόφασης, το Πεκίνο έλαβε την απόφαση να εφαρμόσει ένα μέτρο που ψηφίστηκε με νόμο του 2016, αλλά το οποίο μέχρι στιγμής δεν είχε ενεργοποιηθεί. Έχει εκδοθεί εκτελεστικό διάταγμα, έτσι ισχύει.

Σε τι αφορά αυτός ο νόμος; Απαγορεύει απλώς στην κινεζική διοίκηση να εκμεταλλεύεται ξένο προϊόν υλικού ή / και λογισμικού.. Επομένως, αυτό δεν περιορίζεται στις αμερικανικές τεχνολογίες, αλλά σε όλες εκείνες που έχουν αναπτυχθεί εκτός κινεζικών συνόρων. Προφανώς, είναι οι μεγάλες αμερικανικές εταιρείες πληροφορικής που στοχεύουν, όπως η Apple, η HP, η Dell ή η Microsoft, οι οποίες σήμερα παρέχουν σημαντικό μέρος του αποθέματος IT των κινεζικών διοικητικών ομάδων, για να μην αναφέρουμε τους σχεδιαστές των στοιχείων που είναι ενσωματωμένα σε αυτά, όπως Intel.

Όλος ο εξοπλισμός πληροφορικής θα αντικατασταθεί εντός τριών ετών

Το εκτελεστικό διάταγμα επομένως επιβεβαιώνει αυτόν τον νόμο και υποδεικνύει επίσης το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής. Σύμφωνα με τους Financial Times, που αναφέρει αυτές τις πληροφορίες, το κινεζικό διοικητικό πάρκο έχει 20 έως 30 εκατομμύρια υπολογιστές. Το 30% θα πρέπει να αντικατασταθεί το έτος 2020. Το 50% θα πρέπει να αντικατασταθεί πριν από το τέλος του έτους 2021. Και το υπόλοιπο 20% θα έχει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 για να συμμορφωθεί.

Θα είναι ένα δύσκολο έργο, επειδή παρόλο που ένα σημαντικό μέρος αυτού του πάρκου χρησιμοποιεί ήδη υπολογιστές σχεδιασμένους από τη Lenovo, η κινεζική νομοθεσία απαιτεί να προχωρήσουμε πολύ περισσότερο. Επειδή ορισμένα στοιχεία αυτών των υπολογιστών είναι ξένα (όπως επεξεργαστές Intel ή σκληροί δίσκοι Samsung), ενώ το λειτουργικό σύστημα είναι αμερικανικό: Windows. Η δυσκολία λοιπόν θα είναι να βρούμε ένα υποκατάστατο για κάθε τεχνολογία. Και ορισμένα σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο να αντικατασταθούν από άλλα.

Πηγή: Financial Times