Η Ευρώπη κυκλοφορεί 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ για να αναπτύξει τις μπαταρίες του αύριο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 να επενδύσει 3,2 δισ. Ευρώ. Αυτό το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση τεχνολογικών έργων στον τομέα των μπαταριών. Επτά χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, θα επωφεληθούν. Τα έργα θα έπρεπε να φτάσουν στους όρους τους το 2031.

μπαταρία

Η μπαταρία των ηλεκτρονικών συσκευών είναι κρίσιμη. Είτε πρόκειται για αυτονομία είτε για επαναφόρτιση χρόνου. Πολλές πανεπιστημιακές ομάδες εργάζονται επί του θέματος εδώ και αρκετά χρόνια, όπως και οι κατασκευαστές που τα κατασκευάζουν. Η Samsung έχει αναπτύξει ιδιαίτερα μια μπαταρία γραφενίου που επαναφορτίζεται στο 100% σε 30 λεπτά. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε αυτήν την ανακάλυψη από ερευνητές του Στάνφορντ σχετικά με τις μεταλλικές μπαταρίες λιθίου, οι οποίες υπόσχονται πολύ καλύτερη απόδοση από τα τρέχοντα μοντέλα.

Φυσικά, για να επιτευχθούν αυτά τα αποτελέσματα, η έρευνα και η ανάπτυξη χρειάζονται κεφάλαια. Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποδεσμεύσει δημόσια ενίσχυση 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα κεφάλαια προορίζονται για ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες μπαταριών. Το έργο που υποστηρίζεται μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας αυτού του συστατικού: έρευνα για νέα υλικά, εξόρυξη και επεξεργασία ορυκτών, σχεδιασμός νέων ενεργειακών κυττάρων, ενσωμάτωση σε ηλεκτρονικά συστήματα, ανακύκλωση χρησιμοποιημένων εξαρτημάτων κ.λπ.

Τηλέφωνο, ηλεκτρικό όχημα και αστική κινητικότητα

Τα έργα που υποστηρίζονται από αυτό το ταμείο δεν θα συνδέονται αποκλειστικά με τηλεφωνία ή ηλεκτρονικά. Η αστική κινητικότητα (για παράδειγμα ηλεκτρικά σκούτερ) και τα ηλεκτρικά οχήματα βρίσκονται επίσης στα αξιοθέατα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όλα αυτά τα έργα θα ολοκληρωθούν το 2031.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: αυτή η μπαταρία επαναφορτίζεται πλήρως σε 10 λεπτά!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εντοπίσει διάφορα έργα υπό την ηγεσία επτά ευρωπαϊκών χωρών. Η Γαλλία είναι ένα από αυτά. Συνοδεύεται από το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Η Ευρώπη ελπίζει ότι αυτή η βοήθεια θα χρησιμοποιηθεί για την ανάληψη ορισμένων πρωτοβουλιών που θα προσελκύσουν τους ευρωπαίους βιομηχάνους. Εκτιμά ότι η τελευταία θα μπορούσε να φέρει επιπλέον 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης ενός νέου δημόσιου επενδυτικού ταμείου, η Margrethe Vestager, αντιπρόεδρος της επιτροπής που είναι υπεύθυνη για τον ανταγωνισμό, γνωστή για τις έρευνες εναντίον της Google, της Qualcomm και της Microsoft, εξηγεί ότι αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία στην Ευρώπη, οικονομικές ευκαιρίες στον τομέα της πολύ ισχυρής μπαταρίας. Ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν αξία όσον αφορά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα. Αλλά πάνω απ ‘όλα, ευκαιρίες που θα παραμείνουν ανεξάρτητες από τους μεγάλους διεθνείς ηγέτες (και ιδιαίτερα Αμερικανούς και Ασιάτες) σε αυτήν την αγορά, όπως Samsung SDI, LG Chems, Panasonic ή ακόμα και Toshiba, για να μην αναφέρουμε την Tesla.

Πηγή: Reuters