Η εκκαθάριση του YouTube: απαγορεύονται οι προσβολές και οι απειλές στα βίντεο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 12 Δεκεμβρίου 2019 στις 7 ώρες και 47 λεπτά

Αντιμέτωπη με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό προσβολών και απειλών στην πλατφόρμα του, το YouTube αρχίζει να λαμβάνει δραστικά μέτρα. Τα βίντεο που περιέχουν απειλητικά ή προσβλητικά σχόλια θα απαγορευτούν.

YouTube

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής πολιτικής παρενόχλησης, Το YouTube θα απαγορεύσει τώρα “σιωπηρές απειλές και υποκίνηση βίας”. Εάν το φαινόμενο δεν είναι νέο, χρειάστηκε έως το 2019 για να εμφανιστεί, μετά από μια υπόθεση μεταξύ του YouTuber Steven Crowder και του Carlos Maza, δημοσιογράφου του καναλιού Vox. Ο πρώτος είχε έντονη τάση να χλευάζει ανοιχτά το δεύτερο, ιδίως προκαλώντας την εθνικότητα και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Εάν το YouTube είχε απαντήσει εκείνη τη στιγμή ότι δεν είχε παραβιαστεί κανένας κανόνας, η πλατφόρμα επέστρεψε στην ακρίβειά της. Τα προσβλητικά βίντεο έχουν καταργηθεί και έχουν θεσπιστεί νέοι κανόνες για την προστασία της κοινότητας YouTuber.

Το YouTube θα διαγράψει τα επηρεαζόμενα βίντεο και ενδέχεται να κλείσει λογαριασμούς

Οι εν λόγω κανόνες ορίζουν ότι απαγορεύεται πλέον να απειλεί άλλους με βίαιο και ρητό τρόπο σε ένα βίντεο. Απαγορεύεται επίσης να εκφοβίζει κάποιον για την εμφάνισή του, να αποκαλύπτει τα προσωπικά στοιχεία ενός ατόμου ή να ενθαρρύνει τους χρήστες του YouTube να παρενοχλούν ένα άτομο. Απαγορεύονται επίσης απειλές έμμεσης ή προσομοιωμένης βίας, καθώς και προσβολές σχετικά με την εθνικότητα ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου. Το YouTube προσθέτει ότι όλα αυτά τα μέτρα σε όλους τους χρήστες του, είτε είναι πολιτικός, ένα κόμικ κ.λπ. Οι χρήστες που προσπαθούν να παραβιάσουν αυτούς τους νέους κανόνες θα βλέπουν τη μείωση των εσόδων από διαφημίσεις και τα βίντεό τους θα διαγράφονται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα κανάλια YouTube ενδέχεται επίσης να κλείσουν τους παραβατικούς λογαριασμούς.

Διαβάστε επίσης: απειλεί να “ανατινάξει τα πάντα” στα κεντρικά γραφεία της Google μετά τη διαγραφή ενός βίντεο … από τη σύζυγό του

Εάν αυτοί οι νέοι κανόνες μπορεί να φαίνονται “ελευθεριοκτόνοι” για το δικαίωμα έκφρασης, ο διευθυντής προϊόντων του YouTube κατέστησε σαφές ότι αυτή η νέα πολιτική αποφασίστηκε με την προσφυγή σε think tanks, YouTubers και υπαλλήλους της Google. «Η άποψή μου, γενικά, είναι ότι είναι σημαντικό να έχουμε ένα ισχυρό πλαίσιο γύρω από το οποίο προστατεύουμε τα άτομα από παρενόχληση, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η πλατφόρμα μας παραμένει ένα μέρος όπου μπορούμε. συζήτηση », είπε στο BBC.

Πηγή: BBC