Η δωρεάν κατηγορεί την BFM TV για να φοβάται τους συνδρομητές του Freebox

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Free κατηγορεί την BFM TV ότι φοβόταν μερικούς από τους συνδρομητές της στο Freebox κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2019. Σύμφωνα με το FAI, το κανάλι ειδήσεων δεν είχε μεροληψία στη μεταχείριση της αντιπαράθεσής του με το Altice-SFR.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, η Iliad παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα της Free and Free Mobile για το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Όπως συνέβη από το 2018, ο όμιλος συνεχίζει να χάνει συνδρομητές. 77.000 πελάτες κινητής τηλεφωνίας έχουν εγκαταλείψει τον χειριστή του Xavier Niel. Ίδια ιστορία για το σταθερό με 15.000 συνδρομητές Freebox λιγότερο.

Οι δωρεάν εκτιμήσεις ότι η τηλεόραση BFM προκάλεσε την απώλεια συνδρομητών Freebox το δεύτερο τρίμηνο του 2019

Στο δελτίο τύπου που προορίζεται για επενδυτές, Η Iliad δεν διστάζει να αποδώσει την απώλεια συνδρομητών Freebox στα κανάλια NextRadioTV. “Η συνολική σταθερή βάση συνδρομητών κατέγραψε πτώση 31.000 συνδρομητών κατά το 1ο εξάμηνο του 2019. Επηρεάστηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου από τη μαζική και αμφισβητήσιμη επικοινωνία των καναλιών NextRadioTV” αντιμετώπιση της Ιλιάδας. Το Free δείχνει προφανώς το BFM TV, το κανάλι ειδήσεων της ομάδας Altice-SFR. Ως υπενθύμιση, η Free δεν μεταδίδει πλέον τα κανάλια BFM και RMC στα Freeboxes της από τις 27 Αυγούστου 2019.

Από την αρχή της σύγκρουσης με την Altice-SFR, η τηλεπικοινωνία κατηγορεί το κανάλι ειδήσεων ότι αντιμετωπίζει την υπόθεση με μεροληψία. Δωρεάν, η τηλεόραση BFM δίνει έμφαση κυρίως στην άποψη της ομάδας Altice. Ο Xavier Niel, ιδρυτής του Free, κατηγορεί ακόμη και την BFM “Ψεύτικη και παραπλανητική επικοινωνία”. Ο χειριστής έχει επίσης υποβάλει καταγγελία σχετικά με το CSA. Τα τελευταία νέα είναι ότι ο οργανισμός εξακολουθεί να το εξετάζει.

Διαβάστε επίσης: Η τηλεόραση BFM χάνει 15% κοινό μετά την περικοπή στα Freeboxes

Από την πλευρά του, ο Marc-Olivier Fogiel, ο νέος γενικός διευθυντής της BFM TV, αρνείται τις κατηγορίες της Free. “Σημείωση σύνταξης, αντιμετωπίστηκε στις ενότητες πληροφοριών” διαβεβαιώνει τον Marc-Olivier Fogiel. “Είναι πληροφορίες για τους θεατές” υπογραμμίζει τον ηγέτη της αλυσίδας.