Η δωρεάν θα σταματήσει να μεταδίδει BFM και RMC στα Freeboxes από τις 16 Αυγούστου 2019

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Free αποφάσισε να σταματήσει να μεταδίδει τα κανάλια BFM και RMC στα Freeboxes από τις 16 Αυγούστου 2019. Η δικαιοσύνη έχει αποφασίσει υπέρ της Altice και ο ISP δεν μπορεί να συνεχίσει την αναμετάδοση χωρίς να πληρώσει τον αντίπαλό του. Ο Iliad αρνείται να το πράξει και προτιμά να κόψει το σήμα στους συνδρομητές του.

Η Altice-SFR απαιτεί να σταματήσει η εκπομπή BFM και RMC στα Freeboxes πριν από τις 27 Αυγούστου 2019, για πόνο νομικής δράσης που θα μπορούσε να κοστίσει έως και 100.000 ευρώ την ημέρα, προειδοποίησε το συγκρότημα του Patrick Drahi 14 Αυγούστου 2019. Λοιπόν, η απάντηση της Iliad ήταν άμεση: η εταιρεία Xavier Niel αρνείται να πληρώσει τίποτα για τα κανάλια του ανταγωνιστή της και θα σταματήσει τη μετάδοσή τους στις 16 Αυγούστου 2019.

Το Free θα κόψει το σήμα πριν από το τέλος του τελεσίμου, από τις 16 Αυγούστου 2019

«Μας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχε άλλη συμφωνία μεταξύ μας και ότι από τις 16 Αυγούστου τα κανάλια μας δεν μπορούσαν πλέον να μεταδοθούν. Έχουμε λοιπόν την υποχρέωση να ενημερώσουμε τους θεατές μας », είπε ο Alain Weill, Διευθύνων Σύμβουλος της Altice France, κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης. 6,5 εκατομμύρια δωρεάν συνδρομητές επηρεάζονται από αυτήν την απόφαση. Σημειώστε ότι τα κανάλια είναι φυσικά διαθέσιμα μέσω TNT.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν εναντίον Altice-SFR: Το BFM και το RMC θα εξαφανιστούν από το Freeboxes, θα ενημερωθούν για την κατάσταση

Την 1η Αυγούστου 2019, μετά από μήνες συγκρούσεων, το Paris Tribunal de Grande Instance θεώρησε ότι η Free δεν είχε το δικαίωμα να μεταδίδει BFM και RMC στα Freeboxes χωρίς να πληρώσει το Altice-SFR. Μετά τη λήξη της σύμβασής τους στις 20 Μαρτίου 2019, η Free συνέχισε να μεταδίδει τα κανάλια, ενώ η Altice τα έκοψε στα Freeboxes. Στη συνέχεια, η BFM TV υπέβαλε καταγγελία εναντίον του Free για παραχάραξη των προγραμμάτων της. Το Free δεν έχει πλέον επιλογή: πληρώστε το ποσό που απαιτείται από την Altice ή κόψτε το σήμα. Η δεύτερη λύση ευνοήθηκε, το FAI εκτιμά ότι το μερίδιο κοινού των καναλιών BFM και RMC είναι αρκετά χαμηλό για να το κάνει χωρίς αυτό. Είναι επίσης ένας τρόπος να μην χάσετε πρόσωπο. Αλλά εάν η κατάσταση δεν αλλάξει, θα υπάρξουν μόνο χαμένοι σε αυτήν την ιστορία: Altice, Δωρεάν και καταναλωτές.

Πηγή: Ο Κόσμος