Η γαλλική ταυτότητα αλλάζει σε μορφή CB με μάρκα μέχρι το καλοκαίρι του 2021

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το γαλλικό δελτίο ταυτότητας θα εγκαταλείψει επιτέλους την πρακτική του μορφή Α7 και θα μεταβεί σε μορφή έξυπνης κάρτας όπως προβλέπεται σε έναν ευρωπαϊκό κανονισμό. Ο Υπουργός Εσωτερικών μόλις το επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια μιας ερώτησης που έθεσε ένας γερουσιαστής. Ο κανονισμός θα εφαρμοστεί από τις 2 Αυγούστου 2021, αλλά πρέπει ακόμη να μεταφερθεί στο γαλλικό δίκαιο.

Δείγμα ταυτότητας με μορφή ισπανικής / Wikimedia CB

Η γαλλική ταυτότητα προφανώς δεν σχεδιάστηκε για την εργονομία της. Η επονομαζόμενη πλαστική κάρτα «αδιάβροχη» (σε αντίθεση με το παλιό χαρτί) δημιουργήθηκε με διάταγμα της 19ης Μαρτίου 1987. Είναι αποτελεσματικά πιο ασφαλές από το έγγραφο που προηγείται, με τα νήματα ασφαλείας, το υπεριώδες μελάνι, το υδατογράφημα, Ίνες UV, παρουσία σπάνιων γαιών, γκιλοτίνες με μικροτυπίες και οπτική ταινία ανάγνωσης.

Ωστόσο, σε σαράντα χρόνια ύπαρξης, η μορφή αυτής της πλαστικής κάρτας δεν έχει αλλάξει: οι χρήστες, επομένως, αποχώρησαν από τη δεκαετία του 1990 για αυτήν την ακατανόητη μορφή Α7, παρόλο που αυτό το έγγραφο υποτίθεται ότι θα μεταφερθεί μόνιμα σε αυτά. Απαιτείται συχνά ένα ξεχωριστό πορτοφόλι, όταν η ταυτότητα δεν τοποθετείται απευθείας στην τσέπη.

Αυτό τείνει να προκαλεί ασυνήθιστα γρήγορη φθορά του, που συνδέεται με ένα δεύτερο ελάττωμα: την πλαστικοποίησή του. Το έγγραφο δεν είναι στην πραγματικότητα ένα πλαστικό, αλλά ένα χάρτινο έγγραφο που είναι πλαστικοποιημένο και στις δύο πλευρές, τα δύο μέρη των οποίων τείνουν να ξεφλουδίζουν. Ωστόσο, πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία έχουν ήδη αλλάξει σε μια πιο πρακτική μορφή πιστωτικής κάρτας με πιο αποτελεσματικά συστήματα ασφαλείας (βλ. Εικόνα).

Προβλέπεται από έναν ευρωπαϊκό κανονισμό

Το έγγραφο μπορεί να αποθηκευτεί δίπλα σε άλλες κάρτες του ίδιου μεγέθους. Το τσιπ RFID που περιλαμβάνεται στο έγγραφο αποτελεί πρόσθετη εγγύηση ασφάλειας. Ερωτηθείς για αυτήν την ερώτηση από γερουσιαστή, το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαιώνει την άφιξη της μορφής της πιστωτικής κάρτας στη Γαλλία: ” το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσαν, στις 20 Ιουνίου 2019, κανονισμό για την ενίσχυση της ασφάλειας των δελτίων ταυτότητας που εκδίδονται στους πολίτες της Ένωσης “, Κείμενο που παρέχει” την εισαγωγή στα κράτη μέλη εθνικής ταυτότητας σε μορφή πιστωτικής κάρτας

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρονική ταυτότητα – η φωτογραφία και τα δακτυλικά αποτυπώματα αποθηκεύονται σύντομα σε ένα τσιπ;

Ένα τσιπ ενσωματωμένο σε αυτό το έγγραφο πρέπει να περιλαμβάνει μια φωτογραφία και δύο δακτυλικά αποτυπώματα του κατόχου της κάρτας, αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφήΘα πρέπει επίσης να επιτρέπει τη διαδικτυακή πιστοποίηση σε κυβερνητικούς ιστότοπους. Προς το παρόν, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν καθορίζει ακριβές χρονοδιάγραμμα, αλλά ο κανονισμός εφαρμόζεται από τις 2 Αυγούστου 2021, γεγονός που προτείνει τη μεταφορά του νόμου έως τότε.

Πηγή: Next INpact