Η Γαλλία 4 και η Γαλλία Ο θα εξαφανιστούν από την TNT στο δεύτερο εξάμηνο του 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η απομάκρυνση των France 4 και France O από την TNT έχει ήδη εφαρμοστεί από πέρυσι, αλλά δεν γνωρίζαμε ακόμη πότε ακριβώς τα δύο κανάλια θα αφαιρεθούν από τα αντίστοιχα κανάλια τους. Ο Υπουργός Πολιτισμού μόλις έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ημερολόγιο της κυβέρνησης.

Απαιτείται μεταρρύθμιση του οπτικοακουστικού τομέα, τα δύο κανάλια δημόσιας υπηρεσίας έχουν ήδη καταδικαστεί να εξαφανιστούν από την TNT και έμεινε μόνο να γνωρίζει πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο πρόγραμμα Πολιτισμός Médias για την Ευρώπη 1 την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Πολιτισμού Φράνκ Ριέστερ έδωσε μια κατά προσέγγιση ημερομηνία. Η Γαλλία Ο και η Γαλλία 4 θα καταργηθούν σταδιακά στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.

«Η απόφαση ελήφθη για τον τερματισμό της Γαλλίας 4 και της Γαλλίας Ο. Αλλά είναι προφανές ότι δεν θέτουμε τέλος στο περιεχόμενο των νέων και το οποίο προφανώς επηρεάζει τα Υπερπόντια Εδάφη. », Θυμήθηκε ο υπουργός πριν από μια ερώτηση του δημοσιογράφου δεν τον οδηγεί να δώσει μεγαλύτερη ακρίβεια στο επιλεγμένο χρονοδιάγραμμα. Θα συμβεί ” κατά τη διάρκεια του 2020, πιθανώς το δεύτερο εξάμηνο του 2020, μετά το καλοκαίρι », Διευκρίνισε.

Γαλλία 4 και Γαλλία Ο: τι σχέδιο για την επιβίωση των προγραμμάτων;

Το France 4 σίγουρα δεν θα μεταδίδεται πλέον στο κανάλι TNT 14, αλλά αναμένεται ότι τα προγράμματα της νεολαίας γίνονται 100% ψηφιακά. Επομένως, θα δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο. ” Το ερώτημα ανακύπτει επειδή 1.700.000 παιδιά παρακολουθούν τη Γαλλία 4 κάθε μέρα και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αφήσουν κανένα στην άκρη του δρόμου. », Δήλωσε ο Tiphaine de Raguenel, ο πρώην σκηνοθέτης του καναλιού που είναι τώρα υπεύθυνος για το νέο κοινό και το animation στις France Televisions.

Η Γαλλία Ο δεν θα υπάρχει πλέον. Για να αντισταθμίσει το κενό που άφησε το κανάλι, η France Télévisions υπέγραψε ένα «Σύμφωνο για την προβολή των υπερπόντιων εδαφών» με τους Υπουργούς Πολιτισμού και Υπερπόντιων Γαλλιών, το οποίο εγγυάται τη μετάδοση υπερπόντιων προγραμμάτων στα άλλα κανάλια της ομάδας. από το επόμενο έτος.