Η Γαλλία κερδίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρομπότ 2019!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τα ρομπότ έχουν επίσης το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου τους και για τέταρτη συνεχόμενη έκδοση, η Γαλλία στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Για τέσσερα χρόνια καμία ομάδα δεν αντιστάθηκε σε ανθρωποειδή ρομπότ από το ερευνητικό εργαστήριο επιστήμης υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό.

Κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών, το μπλε απομακρύνθηκε στους προημιτελικούς. Αλλά χάρη στο Ρομπότ, Η Γαλλία επιστρέφει στις διακρίσεις σε ένα παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε το 1996, αυτός ο διαγωνισμός συγκεντρώνει αρκετές ομάδες ρομπότ από όλο τον κόσμο. Το 2019, η γαλλική ομάδα του Rhoban επιβεβαίωσε την υπεροχή της κερδίζοντας τέταρτη συνεχόμενη νίκη στην κατηγορία της.

Robocup 2019: Η Γαλλία κερδίζει ξανά το κύπελλο τρόπου ποδοσφαίρου ρομπότ

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος των ρομπότ: παιδιά, έφηβοι και ενήλικες. Αρκετές ομάδες από την ίδια χώρα μπορούν να περιλαμβάνουν τα ρομπότ τους. Η ομάδα του Μπορντό του Ρομπάν ήταν η μόνη που εκπροσώπησε τη Γαλλία στην κατηγορία “θυγατρικό πρότυπο”. Καμία άλλη γαλλική ομάδα δεν συμμετείχε στις άλλες δύο κατηγορίες.

Τα ρομπότ της ομάδας Rhoban είναι ο καρπός του έργου των μαθητών και των καθηγητών-ερευνητών του ερευνητικού εργαστηρίου πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Μπορντό. Φέτος, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από 7 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2019 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Το γυναικείο παγκόσμιο κύπελλο που κρυσταλλώνει όλες τις προσοχές έλαβε χώρα την ίδια περίοδο. Οι δύο τελικοί πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα, την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης : Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, τα ρομπότ έχουν επίσης τον δικό τους ανταγωνισμό

Κατά ειρωνικό τρόπο, οι νικήτριες ομάδες κέρδισαν τον διαγωνισμό για τέταρτη συνεχόμενη φορά. Μέσα στο πράσινο ορθογώνιο, οι κανόνες που διέπουν το ρομπότ ποδόσφαιρο είναι ουσιαστικά οι ίδιοι με αυτούς για τον άνθρωπο. Ωστόσο, οι αγώνες παίζονται τέσσερα μικρά αυτόνομα ρομπότ ανά ομάδα σε ένα πράσινο ορθογώνιο διαστάσεων 6 x 9 μέτρων. Στον τελικό, η ομάδα του Ρομπάν κέρδισε εναντίον αυτού του Κινέζου ZJU Dancer με καθαρό σκορ 5 γκολ σε 1.