Η Αναζήτηση Google θέλει να αντικαταστήσει το Netflix και να προτείνει σειρές και ταινίες για παρακολούθηση

Η Αναζήτηση Google θέλει να αντικαταστήσει το Netflix και να προτείνει σειρές και ταινίες για παρακολούθηση

Η Αναζήτηση Google παρουσιάζει μια νέα λειτουργία για να προτείνει και να προτείνει εκπομπές και ταινίες για παρακολούθηση. Η εταιρεία Mountain View θέλει να αποφασίσετε τι θα παρακολουθήσετε στη μηχανή αναζήτησής της και όχι απευθείας σε πλατφόρμες όπως το Netflix.

Όταν δεν ξέρετε τι να παρακολουθήσετε, μπορείτε να δείτε το τηλεοπτικό πρόγραμμα, να παρακολουθήσετε τις προτάσεις του Netflix ή να μετακινηθείτε στον κατάλογο Amazon Prime Video για αυτό το σπάνιο κόσμημα. Και σύντομα, θα μπορείτε να ζητήσετε τη γνώμη της Google. Σε μια σημείωση ιστολογίου, η εταιρεία Mountain View ανακοινώνει την ανάπτυξη μιας νέας δυνατότητας σε smartphone. Αρκεί να πληκτρολογήσετε ερωτήματα στη γραμμή αναζήτησης (ή φωνητικά μέσω του Βοηθού Google) όπως “Τι να παρακολουθήσω απόψε” ή “Προτάσεις σειράς” για να μας απαντήσει η μηχανή αναζήτησης.

Η Αναζήτηση Google γνωρίζει καλύτερα από το Netflix τι θέλετε να δείτε;

Στη συνέχεια, η οθόνη εμφανίζει προτάσεις για οπτικοακουστικό περιεχόμενο για παρακολούθηση. Σύρετε προς τα αριστερά σημαίνει ότι δεν σας αρέσει, σύρετε προς τα δεξιά που σας αρέσει. Στη συνέχεια, η Google χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να προσδιορίσει τις προτιμήσεις μας και να βελτιώσει τις προτάσεις της. Ένα σύστημα που φαίνεται αρκετά διαισθητικό και εμπνέεται από αυτό που βρίσκουμε σε πλατφόρμες SVOD ή Steam για βιντεοπαιχνίδια.

Διαβάστε επίσης: Αναζήτηση Google: Η εφαρμογή αναζήτησης της Google βελτιώνεται, ανακαλύπτει τις νέες κάρτες δραστηριότητας

Όταν εντοπίσετε ένα κομμάτι περιεχομένου που μπορεί να σας αρέσει, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτό, συμπεριλαμβανομένων αξιολογήσεων από το Imdb, το Metacritic και το Rotten Tomatoes. Ακόμα καλύτερα, η Google σάς ενημερώνει πού μπορείτε να παρακολουθήσετε μια συγκεκριμένη σειρά ή ταινία: στο Netflix, σε ένα τηλεοπτικό κανάλι… Δεν είναι καινούργιο, μια εφαρμογή όπως η ώρα τηλεοπτικής εκπομπής το κάνει ήδη, αλλά επωφεληθείτε από μια τέτοια δυνατότητα απευθείας στο Το Google είναι αξιόλογο. Αυτή η καινοτομία είναι ήδη διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε θα αναπτυχθεί μαζί μας.