Ηνωμένες Πολιτείες: το κράτος θέλει να απαγορεύσει τα smartphone σε άτομα κάτω των 21 ετών

Phonandroid : actu Android et High-tech

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πολιτεία του Βερμόντ επιθυμεί να απαγορεύσει σε άτομα κάτω των 21 ετών να χρησιμοποιούν smartphone. Ο γερουσιαστής πίσω από αυτόν τον νόμο προσποιείται «έλλειψη ωριμότητας» που θα εμπόδιζε τους νέους να κατέχουν και να χρησιμοποιούν ένα smartphone με ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, οι πολιτικοί χρησιμοποιούν αυτόν τον νόμο για να προωθήσουν το δικαίωμα μεταφοράς όπλου. Επεξηγήσεις.

Συντελεστές: Pixabay

Ένα νομοσχέδιο έχει εισαχθεί στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας του Βερμόντ, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το κείμενο προτείνει να απαγορευτεί η χρήση του smartphone σε όλους τους ανηλίκους κάτω των 21 ετών. Ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Τζον Ρότζερς είναι ο εμπνευστής αυτού του νομοσχεδίου. Για αυτόν, οι ανήλικοι ” δεν έχει επαρκώς ανεπτυγμένη ωριμότητα “ να κατέχετε και να χρησιμοποιήσετε ένα smartphone με ασφάλεια.

Μια άλλη αιτιολόγηση που δόθηκε από τον γερουσιαστή, η επανεμφάνιση θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στο Βερμόντ συνδέεται με τη χρήση του smartphone και τις πολλές αυτοκτονίες που προκλήθηκαν από το cyberstalking. ” Η χρήση smartphone κατά την οδήγηση είναι μια από τις κύριες αιτίες θανάτου των νέων στις Ηνωμένες Πολιτείες », καθορίζει το κείμενο του νόμου. ” Οι νέοι χρησιμοποιούν συχνά τα smartphone τους για να κακομεταχειρίζονται και να απειλούν άλλους, δραστηριότητες που έχουν οδηγήσει σε πολλές αυτοκτονίες ».

Διαβάστε επίσης: Το Instagram απαγορεύει επιτέλους την πρόσβαση σε χρήστες κάτω των 13 ετών

Ένα έτος φυλάκισης και πρόστιμο 1.000 $

Συγκεκριμένα, αυτός ο νόμος προβλέπει μάλλον αυστηρές κυρώσεις: έως ένα έτος φυλάκισης και πρόστιμο 1.000 $. Εάν ψηφίστηκε αυτό το κείμενο, το Βερμόντ θα είναι το πρώτο κράτος στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα ορίσει όριο ηλικίας για τη χρήση smartphone. Προφανώς, η αντίθεση σε αυτόν τον νόμο είναι ισχυρή, μεταξύ των πολιτών και των πολιτικών.

Εάν το επιστρέψετε (σημείωση του συντάκτη: το smartphone) παράνομο, το μόνο που πρόκειται να κάνετε είναι να αναγκάσετε τους ανθρώπους να κάνουν κάτι παράνομο, γιατί όλοι θα συνεχίσουν να έχουν και να χρησιμοποιούν smartphone και τώρα θα τιμωρήσετε τους νέους για κάτι που έχουν μπόρεσα να κάνω για μεγάλο χρονικό διάστημα “, είπε ο Bailey West, 20 ετών, στις στήλες του ιστότοπου WCAX3.

Όλα αυτά για να υπερασπιστούν τα όπλα;

Στην πραγματικότητα, ο John Rodgers χρησιμοποιεί αυτό το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για να υπερασπιστεί ένα εντελώς διαφορετικό δικαίωμα. Πράγματι, αυτός ο ένθερμος υπερασπιστής της μεταφοράς όπλων και της δεύτερης τροπολογίας πιστεύει ότι ” Εάν επιτρέπεται στους 18χρονους να ψηφίσουν και να ενταχθούν στο στρατό, θα πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν τα υπόλοιπα δικαιώματά τους ». Ο γερουσιαστής συνεπώς συγκρίνει σκόπιμα το smartphone με τα τσιγάρα, τα πυροβόλα όπλα και το αλκοόλ για να προωθήσει την ιδέα ότι εάν οι ανήλικοι είναι αρκετά ώριμοι για να έχουν smartphone, θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά ώριμοι για να καπνίζουν και να κρατούν πιστόλι 9 mm.

Παραδέχεται επίσης τη στρατηγική: ” Δεν έχω ψευδαισθήσεις. Ξέρω ότι αυτός ο λογαριασμός δεν θα περάσει ποτέ. Πιθανότατα δεν θα ψηφίσω για τον εαυτό μου. Ήθελα απλώς να αποδείξω κάτι.

Πηγή: CNET