Ηνωμένες Πολιτείες: η αστυνομία και οι πυροσβέστες απαγορεύονται πλέον να πετούν αεροσκάφη που κατασκευάζονται στην Κίνα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 31 Ιανουαρίου 2020 έως 11 ώρες 18 λεπτά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 την απαγόρευση της χρήσης drone από την Κίνα σε ομοσπονδιακές διοικήσεις, εκτός από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι αυτά τα αεροσκάφη αποτελούν απειλή για την εσωτερική ασφάλεια. Η πρώτη αναστολή της χρήσης τους αποφασίστηκε τον Οκτώβριο.

Ένα DJI drone / Credits: Pixabay

Το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ (DOI) μόλις ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να απαγορεύει στις ομοσπονδιακές διοικήσεις να πετούν αεροσκάφη που κατασκευάζονται στην Κίνα ή να περιέχουν κινεζικά εξαρτήματα. Η κυβέρνηση επέβαλε για πρώτη φορά την απαγόρευση της πτήσης drone στην Κίνα τον Οκτώβριο. Το οποίο είχε καρφώσει περίπου 800 drone.

Ωστόσο, οι πυροσβέστες, οι αστυνομικές δυνάμεις και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μπορεί να αγνοήσουν αυτήν την απαγόρευση σε καταστάσεις που το απαιτούν, όπως οι δασικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν την Καλιφόρνια αυτό το καλοκαίρι. Ο λόγος για αυτήν την άνευ προηγουμένου προσοχή συνδέεται με υποψίες κατασκοπείας, με, αναμφίβολα, ένα άρωμα εμπορικού πολέμου και δυσπιστίας των κινεζικών ομάδων.

Τα αεροσκάφη που κατασκευάζονται στην Κίνα καρφώνονται στο έδαφος

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να βοηθήσουν να οδηγήσουν σε κυβερνοεπιθέσεις που απειλούν τα αμερικανικά συμφέροντα. Από τον Οκτώβριο, το DOI ερευνά αν αυτοί οι κίνδυνοι κατασκοπείας είναι πραγματικά αληθινοί. Ωστόσο, φαίνεται ότι μετά από ένα μήνα ερευνών, όλες οι αμφιβολίες δεν μπορούσαν να αρθούν.

Σε ένα δελτίο τύπου, το DOI υπογραμμίζει την αποστολή του “Για να διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία [utilisée dans ses opérations] δεν θέτει σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα ». Ο ηγέτης της αγοράς, ο Κινέζος DJI, εκτιμά, σε δελτίο τύπου που στάλθηκε στο The Verge, ότι αυτή η απόφαση “Δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια, αλλά είναι μια απόφαση με πολιτικά κίνητρα που στοχεύει στη μείωση του ανταγωνισμού στην αγορά και στηρίζει την αμερικανική τεχνολογία drone.

Ο DJI προσθέτει ότι η ασφάλεια των drones, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το DOI και άλλες υπηρεσίες “Είχε ελεγχθεί ανεξάρτητα από συμβούλους ασφάλειας των ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο”, τι “Αποδεικνύει ότι η σημερινή απόφαση δεν έχει σχέση με την ασφάλεια”. Και DJI να καλέσει “Δημιουργήστε σαφή πρότυπα” ώστε οι κυβερνητικοί και επιχειρηματικοί φορείς να μπορούν “Αξιολογήστε την τεχνολογία drone για την απόδοση, την ασφάλεια και την αξιοπιστία τους, όπου κι αν κατασκευάζονται”.

Διαβάστε επίσης: Drones – η ηλεκτρονική εγγραφή θα μπορούσε σύντομα να καταστεί υποχρεωτική στις Ηνωμένες Πολιτείες

Προς το παρόν, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε εάν ή πότε θα αρθεί αυτή η απαγόρευση. Το κείμενο δεν προβλέπει προθεσμία και, ως εκ τούτου, πρέπει να είναι, όπως σημειώνει το The Verge “Τροποποιήθηκε, αντικαταστάθηκε ή ανακλήθηκε” που φαίνεται άσχημα, τουλάχιστον όσο ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει μισθωτής του Λευκού Οίκου.

Πηγή: The Verge