Ηλεκτρονικό εμπόριο: οι αγρότες μετατρέπονται σε σημεία ρελέ για να επιβιώσουν

Phonandroid : actu Android et High-tech

Οι αγρότες μπορούν πλέον να μετατραπούν σε σημεία αναμετάδοσης για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, προκειμένου να συμπληρώσουν το τέλος του μήνα. Ένα ξεκίνημα είχε την ιδέα να δημιουργήσει αυτό το σύστημα που να ταιριάζει σε όλους τους παράγοντες: τους εμπορικούς ιστότοπους, τους πελάτες και ειδικά τους αγρότες που μπορούν να κερδίσουν πρόσθετο εισόδημα καλό για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του τομέα τους.

Οι Γάλλοι αγρότες που δυσκολεύονται να βγάλουν τα προς το ζην από το επάγγελμά τους έχουν τώρα μια έξοδο κινδύνου: να γίνουν σημεία απόσυρσης για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου που αναζητούν συνεχώς τρόπους για να κάνουν το σύστημα εφοδιαστικής τους πιο αποτελεσματικό. Αλλά η ιδέα προέρχεται περισσότερο από μια βόρεια εκκίνηση. «Γνωρίζαμε ότι υπήρχε πραγματική ανάγκη για διαφοροποίηση των αγροτών και γνωρίζαμε ότι υπήρχε πραγματική ανάγκη διανομής», εξηγεί ένας από τους συνιδρυτές.

Ηλεκτρονικό εμπόριο: όταν οι αγρότες γίνονται σημεία απόσυρσης για να συμπληρώσουν το τέλος του μήνα

Αυτή η ευκαιρία θεωρείται ως όφελος για εκατοντάδες αγρότες που έσπευσαν να εγγραφούν στο ξεκίνημα. Η ανάπτυξη μιας δραστηριότητας αποθήκευσης και παράδοσης δεμάτων σε αγροτικές περιοχές αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο διαφοροποίησης όταν γνωρίζουμε ότι οι παράγοντες του γεωργικού τομέα παλεύουν να κάνουν μια αξιοπρεπή διαβίωση από τη δουλειά τους. “ Είναι ένας επιπλέον φόρτος εργασίας, αλλά έχουμε αυξήσει την πελατεία μας. Έχουμε ανθρώπους που έρχονται κάθε εβδομάδα σήμερα, που ήρθαν για πρώτη φορά να πάρουν ένα πακέτο »Ένας αγρότης είπε στη Γαλλία 3 Περιφέρειες.

Για μερικούς, το αγελάδα έχει γίνει αποθήκη λόγω έλλειψης εισοδήματος. Οι αγρότες πληρώνονται με βάση τον αριθμό των πακέτων που περνούν. Αυτή η δραστηριότητα σύμφωνα με τον χειριστή τους επιτρέπει να κερδίζουν έως και 1000 ευρώ το μήνα. Πολλοί από αυτούς βλέπουν αυτή τη δραστηριότητα ως διπλή ευκαιρία: να πληρώνονται για μια νέα υπηρεσία, αλλά και να προωθούν τα γεωργικά προϊόντα τους και να βρίσκουν πελάτες.