Ηλεκτρικά σκούτερ: Το Παρίσι περιορίζει τον αριθμό των οχημάτων στους δρόμους σε 15.000

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 9 Ιουλίου 2020 στις 15 ώρες και 37 λεπτά

Το Παρίσι συνεχίζει τη σταυροφορία του εναντίον ηλεκτρικών σκούτερ. Το δημαρχείο θα περιορίσει στην πραγματικότητα τον αριθμό των διαθέσιμων οχημάτων στους δρόμους της πρωτεύουσας σε 15.000. Μια πρόσκληση υποβολής προσφορών που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2019 θα ενοποιήσει τον τομέα γύρω από τρεις φορείς, έναντι δέκα που δραστηριοποιούνται σήμερα στην πόλη.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας από το Journal du Net, η πόλη του Παρισιού θα ξεκινήσει πρόσκληση υποβολής προσφορών για την επιλογή τριών χειριστών ηλεκτρικών σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης από τον Οκτώβριο του 2019. Προς το παρόν, 12 χειριστές προσφέρουν στους Παριζιάνους να νοικιάσουν τα μηχανήματά τους. Αυτά είναι Lime, Bird, Wind, Tier, Circ (ex Flash), Hive, Vol, Dott, Jump, Ufo και B Mobility (ex Bolt).

Ανεξαρτήτως της έκβασης, εννέα εταιρείες θα πρέπει να συσκευάσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Η πρόσκληση υποβολής προσφορών δεν θα διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα. Επίσης, σύμφωνα με το Journal du Net, πραγματοποιήθηκε μια τελευταία συνέντευξη μεταξύ των αρχών και των εκπροσώπων των φορέων εκμετάλλευσης στις 26 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά σκούτερ – απαγορεύεται η στάθμευση σε πεζοδρόμια στο Παρίσι, είναι επίσημο

Ηλεκτρικά σκούτερ αυτοεξυπηρέτησης: Το Παρίσι θα απαγορεύσει 9 χειριστές έως το τέλος του έτους

Οι τρεις χειριστές που επιλέγονται από το δημαρχείο θα λάβουν άδεια για να καταλάβουν το δημόσιο χώρο ισχύει για περίοδο δύο ετών. Το τρίο θα πρέπει προφανώς να συμμορφώνεται με τους κανόνες του Παρισιού. Το δημαρχείο θα εξουσιοδοτήσει κάθε εταιρεία να αναπτύξει στόλο 5.000 ηλεκτρικών σκούτερ στους δρόμους της πρωτεύουσας. Συνολικά, ο αριθμός των σκούτερ δεν θα υπερβαίνει τα 15.000.

Τους τελευταίους μήνες, ο αριθμός των διαθέσιμων αυτοεξυπηρετούμενων οχημάτων παρουσίασε μεγάλη διακύμανση. Κατά μέσο όρο, βρίσκουμε μεταξύ 15.000 και 20.000 σκούτερ στους δρόμους του Παρισιού. Από τον Απρίλιο έως τον Μάιο, από την άλλη πλευρά, υπήρχαν έως και 40.000 οχήματα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Για την Anne Hidalgo, δήμαρχος του Παρισιού, ήταν απλώς αναρχία. Προκειμένου να καταπολεμήσει τις υπερβολές ορισμένων χρηστών, το δημοτικό συμβούλιο έχει επιβάλει αρκετά πρόστιμα και φόρους τους τελευταίους μήνες. Τι πιστεύετε για τις μετρήσεις του Δημαρχείου; Πρέπει ο τομέας να ρυθμίζεται με κάθε κόστος; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Le Journal du Net