Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: 9 στους 10 Γάλλους τους αποφεύγουν, είναι ακόμα πολύ ακριβά

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν μπορούν ακόμη να πείσουν τους Γάλλους. Η τιμή είναι ένας από τους λόγους που αναφέρονται ως φρένο στην υιοθέτησή τους, εκτός από την αυτονομία και τους περιορισμούς φόρτωσης. Η βενζίνη και το ντίζελ εξακολουθούν να είναι η καλύτερη θέση στις προθέσεις αγοράς, ακολουθούμενη από το υβρίδιο που θεωρείται περισσότερο ως το μέλλον σύμφωνα με το τελευταίο βαρόμετρο Argus.

Η ενεργειακή μετάβαση απαιτεί, η προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων διαφοροποιείται λίγο περισσότερο κάθε χρόνο, αλλά οι Γάλλοι εξακολουθούν να είναι απρόθυμοι να κάνουν τη βουτιά για λόγους που σχετίζονται με την τιμή, αλλά όχι μόνο. Σύμφωνα με τον Άργους, μόνο το 10% των Γάλλων είναι έτοιμοι να βρουν ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπτωση νέας αγοράς το 2019. Η αναλογία δεν έχει αλλάξει σε ένα έτος μετά την αύξηση κατά 4 βαθμούς μεταξύ 2017 και 2018.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξακολουθεί να μην απογειώνεται στη Γαλλία

Ο πρώτος λόγος που αναφέρεται ως φρένο στην υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ο δικός τους έλλειψη αυτονομίας για το 63% των ερωτηθέντων. Στη συνέχεια, έρχονται οι περιορισμοί φόρτωσης για το 54%. Αυτοί οι περιορισμοί περιλαμβάνουν όλες τις δυσκολίες που συνδέονται με την επαναφόρτιση, ιδίως τους σταθμούς επαναφόρτισης που εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς και ο χρόνος φόρτισης πολύ μεγάλος παρά την σημαντική προσπάθεια που καταβλήθηκε τα τελευταία χρόνια. Ο υπερσυμπιεστής της Tesla V3 που αναμένεται στη Γαλλία μέχρι το τέλος του έτους, για παράδειγμα, μπορεί να επαναφορτίσει πλήρως τις μπαταρίες σε 15 λεπτά.

Η τιμή έρχεται μόνο τρίτη για τους λόγους που αναφέρονται. Το 51% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ ακριβά. Οι οικολογικοί λόγοι δεν φαίνεται να πείθουν τον καθένα. Για το 47% των ερωτηθέντων, το ηλεκτρικό δεν είναι πιο οικολογικό από τη βενζίνη ή το ντίζελ.

Μιλώντας για μοντέλα με θερμικούς κινητήρες, είναι ακόμα πολύ μπροστά από τις προθέσεις αγοράς. οη βενζίνη παραμένει η προτίμηση του 31% των Γάλλων και το ντίζελ είναι 28%. Το υβριδικό είναι πολύ πιο δημοφιλές από το ηλεκτρικό 100%, φτάνοντας το 23% στις προθέσεις αγοράς. Αυτός ο τύπος κινητήρα αντιπροσωπεύει το μέλλον για το 72% των ερωτηθέντων, ακόμη και αν πολλοί από αυτούς δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αγοράσουν ένα υβριδικό μοντέλο αμέσως. Τέλος, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θεωρούνται ως μια τάση «που επιβάλλεται από την κυβέρνηση», υποστηρίζει ο Argus.

Αγορά προθέσεων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Φρενάρει την υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Πηγή: L’Argus