Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η Volkswagen έχει βρει πώς να ανακυκλώνει παλιές μπαταρίες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Volkswagen φαίνεται αποφασισμένη να επενδύσει σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ενώ ανακοινώνει στόχο ενός εκατομμυρίου πωλήσεων έως το 2025, ο γερμανικός γίγαντας παρουσιάζει ένα σχέδιο ανακύκλωσης παλιών μπαταριών. Παρέχει έτσι μια πρώτη απάντηση στο ερώτημα του μέλλοντος των χρησιμοποιημένων μπαταριών.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αργά αλλά σίγουρα καθιερώνονται ως η πιο αξιόπιστη εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση οικολογικών προκλήσεων. Εάν ο Tesla ενσωματώσει το μοντέλο που θα ακολουθήσει, τα μοντέλα του παραμένουν αποκλειστικά για έναν αρκετά πλούσιο πληθυσμό. Το μοντέλο S που δοκιμάσαμε για παράδειγμα διατίθεται στην αγορά με περισσότερα από 120.000 ευρώ. Αλλά άλλοι κατασκευαστές ξεκινούν την περιπέτεια με όλο και πιο προσιτά μοντέλα. Η Volkswagen, για παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι θέλει να πουλήσει ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025. Γι ‘αυτό, η μάρκα αναπτύσσει οχήματα που θα πωλούνται με λιγότερα από 20.000 ευρώ.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις αυτών των νέων οχημάτων, ο κατασκευαστής έχει σκεφτεί μια λύση σχετικά με το μέλλον των μπαταριών. Ορισμένοι καταναλωτές και παρατηρητές χρησιμοποιούν συχνά αυτό το επιχείρημα για να θέσουν σε προοπτική τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων στο περιβάλλον. Η Volkswagen τους παρέχει μια συγκεκριμένη απάντηση.

Υπερφορτιστές από χρησιμοποιημένες μπαταρίες

Σύμφωνα με το IDTechEx, έξι εκατομμύρια χρησιμοποιημένες μπαταρίες θα παράγονται κάθε χρόνο έως το 2030. Αλλά τι γίνεται μετά από δέκα χρόνια χρήσης; Όπως η Renault και η Powervault, η Volkswagen παρέχει μια λύση ανακύκλωσης “Ευέλικτη και οικονομική, για την αντιμετώπιση της ταχείας επέκτασης της υποδομής φόρτισης”.

Εκτός από τους φορητούς φορτιστές του, ο γερμανικός γίγαντας έχει αναπτύξτε Super-Chargers που ενσωματώνουν χρησιμοποιημένες μπαταρίες. Θα μπορούσαν να φτάσουν σε ισχύ 360 kWh και να φορτίσουν έως και τέσσερα οχήματα ταυτόχρονα. Μετά από 8 έως 10 χρόνια χρήσης, οι μπαταρίες μπορούν ακόμα να αποθηκεύσουν το 70 έως 80% της χωρητικότητάς τους, κάτι που είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει τους σταθμούς επαναφόρτισης.

Απομένει να δούμε τι θα γίνει από όλες αυτές τις μπαταρίες σε αρκετές δεκαετίες. Προς το παρόν, οι κατασκευαστές δεν έχουν βρει λύση σε αυτό το σημαντικό ζήτημα. Όμως, με τον ρυθμό των προόδων στον τομέα, μπορούμε να ελπίζουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: Έξυπνη ενέργεια