Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η Tesla διπλασιάζει όλους τους ανταγωνιστές της στην Ευρώπη με το μοντέλο 3 της

Phonandroid : actu Android et High-tech

Με περισσότερα από 55.000 αυτοκίνητα πουλήθηκαν το 2019, η Tesla διπλασιάζει όλους τους ανταγωνιστές της και τώρα έχει μερίδιο αγοράς άνω του 26% στη Δυτική Ευρώπη. Αύξηση 260% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018, χάρη στο Tesla Model 3 που κατέκτησε την Παλιά Ήπειρο σε μόλις εννέα μήνες.

Είτε στις Ηνωμένες Πολιτείες είτε στην Ευρώπη, το Tesla Μοντέλο 3 κυριαρχεί στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων 100%. Έχει ήδη καταγράψει περισσότερες από 190.000 πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την IHS Markit και κατέχει το 67% της αγοράς EV στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό το τελευταίο τρίμηνο. Στη Δυτική Ευρώπη, ένα νέο κύμα ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων διαρκεί 2 χρόνια. Οι πωλήσεις αυξάνονται, φτάνοντας πάνω από 80% αύξηση τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους. Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν ήδη τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό όχημα στη σειρά τους, όπως το Renault Zoe, το Nissan Leaf, το BMW i3 ή ακόμη και υβριδικά plug-in όπως το Mitsubishi Outlander.

Διαβάστε επίσης: Tesla, το αυτοκίνητό σας μπορεί τώρα να σας παραλάβει μόνο του

Το Tesla Model 3 κατέκτησε την ευρωπαϊκή αγορά σε λιγότερο από ένα χρόνο

Οι πωλήσεις όλων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανήλθαν σε 206.854 μονάδες τους πρώτους οκτώ μήνες του 2019 στη Δυτική Ευρώπη. Με 55.489 αυτοκίνητα πουλήθηκαν το 2019, Η Tesla διπλασιάζει όλους τους ανταγωνιστές και τώρα έχει 26,8% μερίδιο αγοράς στη Δυτική Ευρώπη, αύξηση 260% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2018, δηλαδή διπλάσια από το 2018.

Με άλλα λόγια, η Tesla ξεπέρασε όλους τους άλλους κατασκευαστές, ακόμη και ενσωματώνοντας plug-in υβρίδια. Η αμερικανική μάρκα Elon Musk καθιερώνεται ως ηγέτης του τμήματος ηλεκτρικών οχημάτων με τη σειρά SEXY, και ιδίως το μοντέλο 3. Αυτά τα στοιχεία όχι μόνο υπογραμμίζουν την αυξανόμενη ηλεκτρική επανάσταση, ειδικά στην Ευρώπη, αλλά και τεράστια δημοτικότητα των αυτοκινήτων Tesla, ειδικά το μοντέλο 3.

Σημειώστε ότι η Tesla αντιμετωπίζει τώρα νέες προκλήσεις, όπως υψηλό κόστος, στενό ισολογισμό, στενή ταμειακή ροή και οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα.

Πηγή: Les Echos