Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: γιατί σκοτώνουν τόσες πολλές χαριτωμένες μικρές γάτες;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πραγματικοί δολοφόνοι γάτας: ένας κτηνίατρος εξηγεί στο μικρόφωνο της RMC ότι αυτά τα οχήματα δεν κάνουν αρκετό θόρυβο όταν ξεκινούν να προειδοποιούν τους αιλουροειδείς. Το τελευταίο θα ήταν έτσι το θύμα της υπερβολικής θνησιμότητας στο πρόσωπο αυτού του τύπου οχήματος.

Pixabay

Οι γάτες και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν αναμιγνύονται καλά: Η Laetitia Barlerin, κτηνίατρος και συμπεριφοριστής ζώων που αναφέρεται από το RMC ανησυχεί για τους κινδύνους αυτών των οχημάτων που είναι λίγο πολύ σιωπηλοί για τα αιλουροειδή. Οι γάτες μπορούν πράγματι να συγκρούονται με κινούμενα οχήματα σε δημόσιους δρόμους, αλλά ο νέος κίνδυνος που αντιπροσωπεύουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τις γάτες συνδέεται κυρίως με την ανάγκηλατρεύουν να κρύβονται κάτω από σταματημένα οχήματα, στο σπίτι του ιδιοκτήτη.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούσαν να σκοτώσουν λιγότερες γάτες εάν κάνουν ήχο κατά την εκκίνηση

Συμπεριφορά που συνδέεται με το ένστικτο κυνηγιού τους: κάτω από ένα αυτοκίνητο, η γάτα βλέπει χωρίς να βλέπει και να αισθάνεται ασφαλής. Το καλοκαίρι, τους επιτρέπει επίσης να βρουν σκιά. Το χειμώνα, τα αυτοκίνητα είναι ζεστά, οπότε μπαίνουν κάτω από αυτό για να ζεσταθούν. Κανονικά, με ένα θερμικό αυτοκίνητο, ο θόρυβος της εκκίνησης του κινητήρα είναι αρκετός για να τους κάνει να φύγουν. Αλλά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν εκπέμπουν έναν ιδιαίτερο ήχο όταν είναι ενεργοποιημένη η ανάφλεξη. Για αυτό πρέπει να κυλήσει.

Έτσι, εξηγεί ο κτηνίατρος “Δεν έχουν αυτό το αντανακλαστικό, από τότεδεν ακούνε το αυτοκίνητο να ξεκινά και επομένως είναι πιο πιθανό να παρασυρθεί από έναν από τους τροχούς. Για να πιστέψουμε τη Laetitia Barlerin, δεν υπάρχει αμφιβολία: η διάδοση των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων προκαλεί πράγματι υπερβολική θνησιμότητα των αιλουροειδών. Επιπλέον, δεν υπάρχουν ακριβή στατιστικά στοιχεία, αλλά ο κτηνίατρος υπενθυμίζει ότι μία στις πέντε γάτες πεθαίνει στη Γαλλία ως αποτέλεσμα τροχαίου ατυχήματος.

Η λύση θα ήταν τεχνική: είναι ήδη αποδεκτό ότι ένας ήχος πρέπει να εκπέμπεται από ηλεκτρικά οχήματα που τρέχουν με ρυθμό περπατήματος. Στην Ευρώπη, όλα τα αυτοκίνητα πρέπει επομένως να είναι εξοπλισμένα με ένα σύστημα που ονομάζεται AVAS, όταν το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση, κάτω από 20 km / h. Η Laetitia Barlerin προτείνει να τροποποιηθεί αυτό το σύστημα, έτσι ώστε να εκπέμπεται ένας ήχος μόλις ξεκινήσει το αυτοκίνητο, ακόμα και όταν βρίσκεται σε στάση.

Διαβάστε επίσης: Αναγνώριση προσώπου – Η Κίνα ενδιαφέρεται για σκύλους και γάτες για καλύτερη λεκτική ιδιοκτησία

Συνιστά σε κάθε περίπτωση να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν είστε ιδιοκτήτης ηλεκτρικού αυτοκινήτου για να αποφύγετε οποιοδήποτε δράμα… κοιτάζοντας συστηματικά κάτω από το όχημα πριν ξεκινήσετε.

Πηγή: RMC Découverte