Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: αυτή η μπαταρία επαναφορτίζεται πλήρως σε 10 λεπτά!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μια μπαταρία ικανή να επαναφορτίσει πλήρως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε 10 λεπτά έχει αναπτυχθεί από μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών. Με εναλλαγή μεταξύ (πολύ) υψηλής και χαμηλής θερμοκρασίας, αυτή η τεχνολογία επιτρέπει σε ένα όχημα να ανακτήσει εύρος 300 έως 450 χιλιομέτρων σε χρόνο ρεκόρ. Το καλύτερο από όλα, αυτό το τέχνασμα δεν μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Μια ομάδα μηχανικών από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Penn State (Φιλαδέλφεια) ανακάλυψε πώς να επαναφορτίσει τις μπαταρίες λιθίου γρηγορότερα, αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό Joule. Η συμβουλή τους: Αυξήστε τη θερμοκρασία των μπαταριών στους 60 βαθμούς κατά τη φάση επαναφόρτισης.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα – σύντομα μπαταρίες με αυτονομία 1000 χλμ

Αυτή η μπαταρία ιόντων λιθίου μπορεί να φορτίσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε μόλις 10 λεπτά

“Το κλειδί είναι η επίτευξη ταχείας θέρμανσης” εξηγεί ο Chao-Yang Wang, καθηγητής στο εργαστήριο κατασκευής μπαταριών στο Πανεπιστήμιο Penn State, AFP. Μόλις επιτευχθεί αυτή η θερμοκρασία, οι μηχανικοί θα μειώσουν γρήγορα τη θερμοκρασία στο επίπεδο περιβάλλοντος σε λιγότερο από 10 λεπτά χάρη σε έναν μηχανισμό ψύξης. Αυτή η μέθοδος επιτρέπειεπιταχύνει τη διαδικασία επαναφόρτισης μιας μπαταρίας.

Τελικά, ολόκληρη η διαδικασία δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 5 λεπτά για 300 χλμ αυτονομίας. Επί του παρόντος, ο υπερσυμπιεστής V3 της Tesla επιτρέπει στο μοντέλο 3 να ανακτήσει την απόσταση 120 χιλιομέτρων σε πέντε λεπτά. Για σύγκριση, η ασύρματη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου διαρκεί πάνω από 3 ώρες.

Είναι σημαντικό να φτάσετε στους 60 βαθμούς τα πρώτα λεπτά “Διαφορετικά, η μπαταρία παραμένει σε υψηλή θερμοκρασία για πολύ καιρό, γεγονός που την υποβαθμίζει”, υπογραμμίζει τον Chao-Yang Wang. Το σύστημα ψύξης που αναπτύχθηκε από τους ερευνητές επιτρέπει “Για να περιορίσετε το χρόνο έκθεσης της μπαταρίας στην υψηλή θερμοκρασία φόρτισης, δημιουργώντας έτσι πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής”.

Εκτιμάται ότι μια μπαταρία κατάλληλη για αυτήν τη διαδικασία μπορεί να επιβιώσει σε περισσότερους από 2.500 κύκλους φόρτισης ή συνολική μέγιστη χωρητικότητα 750.000 km, η οποία αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε 14 χρόνια καθημερινής χρήσης. Μια συμβατική μπαταρία, από την άλλη πλευρά, είναι ανίκανη να αντέξει περισσότερους από 60 κύκλους σε τόσο υψηλή θερμοκρασία.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτή η τεχνολογία απαιτεί ακόμα πολλά χρόνια ανάπτυξης πριν να είστε πλήρως έτοιμοι να εξοπλίσετε ηλεκτρικά οχήματα. Οι ερευνητές θέλουν να πραγματοποιήσουν μια σειρά δοκιμών για να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία τους είναι απόλυτα σταθερή και βιώσιμη. Ο διάσημος χημικός Rick Sachleben εκτιμά ότι θα χρειαστούν άλλα δέκα χρόνια για να τελειοποιηθεί αυτή η ανακάλυψη.

Πηγή: Joule