Ηγέτης της 6G της Huawei, η εταιρεία βρίσκεται ήδη στο μέλλον

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Huawei έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το 6G, το οποίο θα πετύχει το 5G, το οποίο δεν είναι καν σε εμπορική φάση στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Η εταιρεία ονειρεύεται ήδη να είναι ο ηγέτης της μελλοντικής γενιάς του δικτύου.

Ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhengfei, μιλά ήδη για το 6G ενώ το 5G δεν είναι ακόμη πραγματικότητα για μεγάλο μέρος του κόσμου. ” Έχουμε παράλληλη δουλειά στα 5G και 6G, έτσι ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στο 6G εδώ και πολύ καιρό «Είπε το αφεντικό της ομάδας. Αυτό το τελευταίο γεγονός αντιμετωπίζει ήδη πολλά εμπόδια στο πλαίσιο της ανάπτυξης του 5G αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να καθορίσει την πορεία για τη μελλοντική γενιά του δικτύου και σύμφωνα με τον Zhengfei, η εταιρεία σκοπεύει να παραμείνει ηγέτης σε αυτόν τον τομέα.

Η Huawei ήδη σκέφτεται το 6G και θέλει να διατηρήσει το τεχνολογικό της πλεονέκτημα

“ΣΙΦυσικά μπορούμε να είμαστε οι ηγέτες της 6G! “, είπε ο Ρεν Ζενγκφέι σε συνέντευξή του στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης CNBC. Αλλά προς το παρόν, η εταιρεία επικεντρώνεται στο 5G, το οποίο καταλαμβάνει αρκετά. Παρά την αμερικανική πίεση, η Huawei παραμένει ηγέτης 5G στην παροχή υποδομών και εξοπλισμού παγκοσμίως, μπροστά από τη Nokia και την Ericsson.

Ο κινεζικός γίγαντας δεν έχει τουλάχιστον 50 εμπορικές συμβάσεις με κράτη και εταιρείες έναντι 45 για τη Nokia και 24 για την Ericsson. Ενώ το αμερικανικό μποϊκοτάζ με βάση καταγγελίες κατασκοπείας είχε αντίκτυπο στην κυριαρχία της Huawei, δεν την εμπόδισε να παραμείνει ηγέτης στον τομέα. Όσον αφορά το 6G, ο Διευθύνων Σύμβουλος του κινεζικού γίγαντα είπε ότι η δουλειά βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος πριν από την κυκλοφορία του προϊόντος στην αγορά. Η τεχνολογία δεν θα είναι έτοιμη για 10 χρόνια.

Πηγή: CNBC