Επισκευή iPhone: Η Apple συμφωνεί επιτέλους να συνεργαστεί με μη εξουσιοδοτημένα καταστήματα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η επισκευή ενός iPhone σε ένα ανεξάρτητο κατάστημα θα είναι ευκολότερη, πιο αξιόπιστη και λιγότερο ακριβή. Η Apple μόλις ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική της και σύντομα θα παρέχει ανταλλακτικά σε μη εξουσιοδοτημένους επισκευαστές, μια αλλαγή 180 μοιρών γνωρίζοντας ότι η εταιρεία είχε πάντα αντιταχθεί.

Αυτό το πρόγραμμα που αφορά επισκευές εκτός εγγύησης περιλαμβάνει όχι μόνο την προμήθεια ανταλλακτικών, αλλά και δωρεάν εκπαίδευση για ανεξάρτητους επισκευαστές. Μπορούν εύκολα να αποκτήσουν τα ίδια εργαλεία, εγχειρίδια επισκευής και διάγνωσης, γνήσια ανταλλακτικά, αλλά και την ίδια εκπαίδευση με τους εξουσιοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών.

Επισκευή iPhone: Η Apple φτάνει σε μη εξουσιοδοτημένα καταστήματα

Αυτή η ανακοίνωση πρέπει να χαιρετιστεί με ενθουσιασμό τόσο από μικρούς ανεξάρτητους επισκευαστές όσο και από πελάτες της Apple που θα μπορούν επωφεληθείτε από πιο αξιόπιστες και προσβάσιμες υπηρεσίες για επισκευή του iPhone τους εκτός εγγύησης.

Όταν απαιτείται επισκευή, ο πελάτης μπορεί να αισθάνεται σίγουρος ότι θα γίνει σωστά. Πιστεύουμε ότι η ασφαλέστερη και πιο αξιόπιστη επισκευή είναι αυτή που πραγματοποιείται από εξειδικευμένο τεχνικό και χρησιμοποιεί γνήσια ανταλλακτικά που είναι κατάλληλα σχεδιασμένα και αυστηρά δοκιμασμένα. Η Apple εξηγεί σε δελτίο τύπου.

Αυτό το νέο πρόγραμμα ενισχύει το παγκόσμιο δίκτυο εργαστηρίων που έχει εγκριθεί από την Apple, το οποίο αριθμεί σήμερα περισσότερα από 5.000. Καθώς η έγκριση είναι πολύ επιλεκτική, λίγα καταστήματα μπόρεσαν να το αποκτήσουν. Αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ απειλούσαν να υποχρεώσουν νόμιμα την Apple να παρέχει ανταλλακτικά σε μη εξουσιοδοτημένους επισκευαστές. Αφού αντιστάθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, η εταιρεία τους άνοιξε τελικά πριν από οποιαδήποτε νομική διάταξη που θα την ανάγκαζε να το πράξει.

Διαβάστε επίσηςi: Η Apple αρνείται να αφήσει τους χρήστες να διορθώσουν τα iPhone τους από το φόβο ότι θα βλάψουν τον εαυτό τους

Σε αντάλλαγμα για αυτό το πρόγραμμα, τα ανεξάρτητα καταστήματα υποχρεούνται να επιστρέφουν συστηματικά ελαττωματικά ανταλλακτικά στην Apple για συμπερίληψη στο σύστημα ανακύκλωσης ή ανακαίνισης. Επιπλέον, κάθε κατάστημα πρέπει να εμπιστευτεί το Επισκευή iPhone μόνο σε πιστοποιημένους τεχνικούς έχοντας ολοκληρώσει τη δωρεάν 40ωρη εκπαίδευσή του. Το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν φτάσει σε άλλες χώρες.

Πηγή: Apple